Runi u Kini, a zatim i Ronaldo i Mesi?

 
  • 2

Sprema se neviđena plata za engleskog fudbalera

Trener Šangaja Sven Goran Erikson povtrdio je da kineski prvoligaš želi da dovede kapitena Mančester Junajteda Vejna Runija i učini ga najplaćenijim fudbalerom sveta.

Britanski Dejli Miror navodi da Šangaj Runiju nudi nedeljnu platu od 500.000 funti (oko 645.000 evra), što je skoro duplo više nego što trenutno zarađuje.

- Ko ne bi poželeo Runija u timu? Možda u ovom trenutku to nije izvodljivo, ali imamo veliku želju da ostvarimo transfer - rekao je Erikson.

To nije sve, pošto Erikson veruje da bi posle Runija u Kinu mogli, u narednim godinama, da dođu dva najbolja fudbalera sveta Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Erikson želi ponovo da sarađuje sa Runijem, nakon što ga je trenirao iz doba dok je bio na klupi reprezentacije Engleske (2001 - 2006).

Runi je sa 244 gola najbolji strelac u istoriji Junajteda, kao i Engleske sa 51 pogotkom. Od 2004. godine predvodi napad Junajteda, a pre toga je igrao za Everton.

(Tanjug)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jafa

    12. februar 2016 | 19:51

    Nikad mi nece biti jasno odakle toliko para od jedne utakmice u nedelji. 650 000e za jednu utakmicu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA