Indijana u polufinalu Istoka, Denver iznenadio Lejkerse

 
  • 0

Ekipi iz Los Anđelesa nije pomoglo ni 43 poena Brajanta, Čikago i Atlanta produžili nadu, Pavlović i Radmanović grejali klupu

Indijana je prvi polufinalista istočne konferencije NBA. Pejsersi su u petom meču serije protiv Orlando Medžika bili ubedljivi na svom parketu 105:87 i tako ukupnim skorom 4:1 obezbedili plasman u narednu rundu gde će im protivnik biti bolji iz serije Majami - Njujork, u kojoj trenutno vodi ekipa sa Floride 3:1.

Ponovo je Deni Grejndžer bio koban za Orlando, sa 25 poena najefikasniji u redovima Indijane. Istakao se i tandem plejmejkera Džordž Hil - Daren Kolison sa 19, odnosno 15 poena.

Posle slabije prve četvrtine Orlando je u svoju korist rešio drugu i treću deonicu, pa je u poslednjih 12 minuta ekipa sa Floride ušla sa dva poena prednosti. Najviše zahvaljujući sjajnom Džamiru Nelsonu, koji je u trećoj četvrtini ubacio 15 od ukupno 27 poena.

Nade Medžika ipak su raspršene u poslednjih 12 minuta, Grendžer i Kolison sa po 15 poena, uz malu pomoć Vesta i Barbose.

Vratili su se iz mrtvih košarkaši Denvera iznenađujućom pobedom u Stejpl centru nad Lejkersima 102:99. "Jezerdžijama" nisu pomogla ni 43 poena Brajanta, uključujući i četiri vezane trojke u poslednja 4 minuta utakmice. Najzaslužniji za ovaj neočekivani trijumf bio je Andre Miler sa 24 poena, uključujući i dva ključna slobodna bacanja na 12 sekundi do kraja. Imali su Lejkersi poslednji napad za produžetak, ali su neprecizni za trojku bili prvo Kobe, a onda i Sešns, pa će priliku za plasman u polufinale Zapada ekipa iz Los Anđelesa traižti u četvrtak, kad se serija seli u Denver.

Srpski košarkaši Saša Pavlović i Vlada Radmanović sa klupe su gledali meč Bostona i Atlante. Hoksi su se minimalnom pobedom 87:86 zadržali u seriji.

Najzaslužniji za pobedu je povratnik u tim Al Horford sa 19 poena, 11 skokova i tri asistencije. Najbolji kod Seltiksa bili su Pol Pirs i Kevin Garnet sa po 16 i Radžon Rondo sa 13 poena, 12 asistencija i pet ukradenih lopti.

Nadu za plasman u polufinale Istoka produžio je i Čikago, pobedom od 77:69 nad Filadelfijom, za koju mogu da zahvale odličnoj igri u odbrani, pre svih Luola Denga (osam defanzivnih skokova, po dve blokade i ukradene lopte) i Karlosa Buzera (11 defanzivnih skokova, dve blokade), koji su bili najbolji i u napadu Bulsa, sa 24 odnosno 19 poena.

Sikserse je predvodio Džru Holidej sa 16 poena, Igudala je ostvario dabl-dab sa 11 poena i 14 skokova. Šesti meč igra se u četvrtak u Filadelfiji i ako domaćin pobedi biće to drugi put uzastopno da lider ligaškog dela ispada u prvoj rundi plej-ofa.

 

INDIJANA - Orlando 105:87 (4:1)

Atlanta - Boston 87:86 (2:3)

Čikago - Filadelfija 77:69 (2:3)

Denver - Lejkersi 102:99 (2:3)

 

 

Video: Prvo obraćanje Predraga Mijatovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA