SRBI RUŠE JOŠ JEDAN REKORD: Može li u Areni da bude više od 11.558 navijača?

Utakmicom Srbija - Slovenija otvara se Evropsko prvenstvo u futsalu, koje se održava u Beogradu

  • 8

Beograd će od danas do 13. februara Beograd biti domaćin desetog turnira Evropskog prvenstva u futsalu, a šampionat otvara meč Srbija - Slovenija, koji je zakazan za 18.30 časova. Takmičenje će se održavati u Areni, koja će tokom ovog takmičenja promeniti naziv, tačnije iz imena će biti izbrisano ime sponzora ''Kombank''.

Očekuje se da posle finala u vaterpolu između Srbije i Crne Gore, kada je 18.473 gledalaca posmatralo finale, što je novi svetski rekord, padne rekord i kada je u pitanju futsal meč. Zvaničan rekord rekord je 11.558 navijača, i postavljen je na meču Rusije i Italije 2014. godine.

>>> Novi svetski rekord: 18.473 navijača gledalo vaterpolo finale

Pre početka meča između Srbije i Slovenije gledaoci će moći da vide i ceremoniju svečanog otvaranja, koja je najavljena kao plesni spektakl. Očekuje se oko 10.000 gledalaca u Areni, a ukoliko karte nastave dobro da se prodaju, može se očekivati da Srbija bude ponosni vlasnik još jednog svetskog rekorda u sportu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Naš nacionalni tim, koji je prvi trening u Areni Beograd održao u nedelju, sa nestrpljenjem iščekuje početak takmičenja.

- Prvi put će gledaoci u Srbiji moći na jednom mestu da vide najbolje igrače Evrope, da posmatraju vrhunski futsal. Pozivam sve da dođu da uživaju. Siguran sam da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina, prodaja karata ide odlično i to može samo da nam bude dodatni vetar u leđa, nikako opterećenje.

- Kada je reč o dometima, oni su relativan pojam. Sam plasman na evropska i svetska prvenstva je veliki uspeh za nas, ali je činjenica da smo među deset najboljih reprezentacija na kontinentu, pa i na planeti. To nas dodatno obavezuje. Naravno, jasno je da mnogo toga zavisi od ishoda prve utakmice, protiv Slovenije - rekao je selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević.

Značaja sutrašnje utakmice su svesni svi u našem nacionalnom timu.

- Pobeda nad Slovenijom nam širom otvara vrata četvrtfinala, ali nema sumnje da će biti veoma teško. Igrali smo sa tom reprezentacijom mnogo puta i ekipa su za poštovanje. Svesni smo koliko interesovanje je izazvao ovaj turnir i učinićemo sve što je do nas da se odužimo svima koji će nas bodriti.

- Nije potrebno posebno naglašavati da nam je san da zaigramo u polufinalu, što bi bilo prvi put u istoriji srpskog futsala, ali je to, bar za sada, veoma daleko jer sada razmišljamo samo o Sloveniji - naglasio je kapiten Marko Perić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    2. februar 2016 | 11:25

    A zasto ne bi mogao skoro citav kapacitet??? Duzina terena malog fudbala je tek nesto malo duza i sira od kosarkaskog

  • El ninjo

    2. februar 2016 | 13:39

    To sto kod nas nije toliko zastupljen i ispracen ne znaci da je trecerazredni, uostalom ovaj sport je jako populatan tamo gdje treba da bude, a nadam se da ce i kod nas zazivjeti kako treba. Inace, fubal igraju svi, a futsal samo majstori. I svakako cu biti ponosan ako oborimo i ovaj rekord.. Ajmo da damo podrsku ovim momcima kakvu zasluzuju. Srecno orlovi!

  • draleRS

    2. februar 2016 | 11:35

    opet obaranje rekorda u nekom trecerazrednom sportu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA