Ples ovih cica će najaviti EURO futsal u Areni! (FOTO)

Sve je spremno za spektakl u Beogradu

  • 1

Beograd i Arena su spremni za Evropsko prvenstvo u futsalu, koje u utorak počinje u srpskoj prestonici.

Od sutra do 13. februara Beograd će biti domaćin desetog turnira UEFA Futsal EURO. Prvoj utakmici šampionata, između Srbije i Slovenije, koja je zakazana za 18.30 časova u Areni Beograd, prethodiće svečana ceremonija na kojoj će šestominutni plesni spektakl sa više od 70 plesača zameniti klasično otvaranje, od 18.15.

>>> Mali, Kokeza i Laković testirali podlogu za futsal u Areni (FOTO)

>>> Futsal reprezentacija Srbije osetila Arenu, poznat spisak za EP (VIDEO) (FOTO)

Plesači će ispričati priču kroz šest segmenata, a svaki od njih nosi snažnu poruku. Izvođači su spoj dva plesna studija - Star Dance i Dance Factory, kao i dva plesna stila - Street Dance i Performing Arts.

Uzrast plesača je od 5 do 35 godina, a stilovi su, takođe, raznoliki - od brejk densa do savremenog plesa. Scenario ceremonije otvaranja je potpisao Predrag Katanić, a u osmišljavanju koreografije mu se pridružila Staša Stanković.

- Trudili smo se da budemo evropski sa srpskim šmekom. To podrazumeva da su numere za široki auditorijum, ali da je akcenat stavljen na srpsku mladost i vedrinu. Gledamo na svet pozitivnim očima, osvrnućemo se na futsal iz sportskog ugla, predstavićemo protivnike u sportu, a ne neprijatelje, zračićemo vedrinom, pozitivnošću, plesaćemo svetske plesove na srpski način i poželećemo svima dobrodošlicu u Srbiju - rekao je Predrag Katanić, scenarista ceremonije i predsednik Srpske plesne asocijacije.

Foto: Promo Foto: Promo

Da je sa plesačima odradio sjajan posao najbolje svedoči činjenica da je Eurosport odlučio da svečanu ceremoniju otvaranja uvrsti u program.

- U mojoj 20 godina dugoj karijeri, slobodno mogu to da kažem, ovaj projekat je najveći izazov. Trebalo je zadovoljiti visoke kriterijume UEFA, pri tome ostati zabavan i predstaviti nas u najboljem svetlu. Velika je to čast - zaključio je Katanić.

Futsal, inače, nije samo takmičenje koje obiluje sjajnim potezima na terenu, nego su prvenstva uvek organizovana kao uživanja za celu porodicu. U Areni Beograd od 2. do 13. februara sve posetioce očekuje odličan futsal, sjajan provod, ali i nagrade, pre i posle utakmica, kao i na poluvremenu.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    1. februar 2016 | 18:33

    Hoćemo li moći da idemo na otvaranje ili je opet sve rezervisano za "drugove" članove...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA