Manćini: Trener Napolija je rasista, rekao mi je da sam homoseksualac!

 
  • 1

Mauricio Sari ustalasao Apenine zbog homofobične uvrede na račun stratega Intera

Tema dana u sportskoj Italiji, dan posle trijumfa Intera u Napulju, nisu golovi Jovetića i Ljajića za pobedu "neroazura", već žestok verbalni, umalo i fizički okršaj trenera dva tima Mauricija Sarija i Roberta Manćinija.  

>>> Ljajić i Jovetić strelci za Inter, Manćini se zamalo potukao sa trenerom Napolija! (VIDEO)

Zavarničilo je u finišu utakmice kada su dvojica trenera razmenila uvrede, a najdalje je otišao Sari, koji je Manćinija, tvrdi strateg Intera, nazvao homoseksualcem.

- Sukob kraj aut linije? To morate da pitate Sarija, jer je on rasista - reagovao je Manćini posle utakmice, i dodao: - Desilo se to da sam ustao sa klupe da pitam zašto je meč produžen pet minuta, a Sari mi je dobacio "ped***". I da jesam homoseksualac, bio bih ponosan na to, da me takav čovek uvredi.

Na Apeninima se podigla velika prašina zbog ovog incidenta. Kako to obično biva, javile su se i pojedine LGTB organizacije koje osuđuju Sarija i traže kaznu za njega.

Ljudima kao što je on nije mesto u fudbalu, jer se služi rasističkm rečnikom. On ima 60 godina. Četvrti sudija je čuo šta je rekao, ali nije reagovao. Došao je posle u svlačionicu da mi se izvini, ali bi zaista trebalo da se stidi zbog toga što je rekao - rekao je Manćini.

A, Sari...

- Ne mogu da se setim šta se dogodilo, šta sam rekao - prokometarisao je posle meča trener koji sjajno vodi Napolitance, trenutno prvoplasirane na tabeli Serije A.

- Ono što je rečeno na terenu, tamo bi trebalo i da ostane - dodao je.

Inače, Sari je postao poznat po izjavi datoj prethodne sezone posle meča sa Varezeom, da je "fudbal postao sport za ped****".

- Načinili smo duplo manje faulova od njih, a opet smo dobili više žutih kartona. Fudbal je sport kontakta, ali se u Italiji daleko više sude faulovi nego u Engleskoj, zato što u Italiji sude ped*** - rekao je tada Sari.

(Telegraf.s)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    20. januar 2016 | 19:31

    Od kad je biti peder rasa? Ljudi koji ne vole homoseksualce su homofobi a ne rasisti. Seksualno opredeljenje nema nikakve veze sa rasom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA