Srpska atletika u rekordnom roku dobila milionsku pomoć od države

 
  • 1

Ispred Atletskog saveza Srbije posebno zahvaljuju premijeru Aleksandru Vučiću i ministru Vanji Udovičiću

Novi vetrovi duvaju srpskim sportom. Šta kažete na našu informaciju da je Atletski savez Srbije prvi put za osam godina dobio sredstva planirana u budžetu za 2016. godinu, u JANUARU mesecu, tačnije 15.1?

Ministarstvo omladine i sporta predvođeno Vanjom Udovičićem uplatilo je prvu ratu u visini od 7 miliona dinara (ukupna godišnja cifra namenjena srpskoj atletici je 48 miliona).

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković posebno je zahvalan zauzimanju od strane ministra Vanje Udovičića.

- Dobijena sredstva garantuju mirnoću i stabilnost u redovnim programima Atletskog saveza Srbije, bez ikakvih problema - objašnjava za Telegraf Slobodan Branković.

Foto: Marko Todorović   Foto: Marko Todorović

Ispred ASS zahvaljuju lično predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću koji je sa svojom ekipom uspeo u rekordnom roku da izvrši uplatu prve rate godišnjeg novca namenjenog srpskoj kraljici sportova.

- Pamtimo vremena kada smo prvi novac dobijali tek u maju, dok je najrealniji stizao u martu. Ovo je veliki korak napred. Ranije smo molili prijatelje da nam pomognu, kako bismo uspevali da premostimo ovaj period.

ASS ovog trenutka ima veliki broj sportista koji obavljaju pripreme širom sveta, tako da ovaj potez MOS-a izuzetno raduje.

- Jelača i Dudaš sa trenerima su u Južnoj Africi. Emir Bekrić je na Tenerifama. Asmir Kolašinac i Dragana Tomašević su u Hrvatskoj, u Medulinu. Amela Terzić je u Ulcinju, braća Filipović i Savanović u Baru...

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

To nije sve.

- Naravno, oni koji su ispunili norme za juniorska evropska i svetska prvenstva i koji su kandidati za evropski šampionat mlađih kategorija nalaze se u Novom Sadu, Baru i Ulcinju - završava Slobodan Branković.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA