Pobeda godine: Hodža sa klupe predvodio srpski tim do titule!

Efendija Mirsad završio na rukama srpskih igrača koji su osvojili veliki turnir u Brčkom

  • 15

Sjajna vest stiže nam iz Bosne iz Hercegovine, tačnije iz Brčkog, gde je prethodnih dana igran turnir u malom fudbalu.

U dramatičnom finalu punom obrta i evrogolova, slavila je ekipa Miraklisa, ali ono što je mnogo važnije od tog podatka je da su igrači pobedničkog tima Srbi, a trener - hodža!

Efendija Mirsad Okanović, hodža iz Janje, na kraju je završio na rukama i u zagrljaju Dejana Pavlovića, Darka Lazića i ostalih igrača, sa kojima je podelio nagradnih 3000 km. 

I tu "nelogičnostima" nije kraj, pišu bosanski mediji.

Turnir je zvanično Bajramski, a završio je uoči Božića. I to je nešto najpozitivnije na vrlo jakom i posećenom turniru na kojem je pobedio fudbal. Pobedila je Bosna i Hercegovina.

Miraklis je u finalu slavio protiv ekipe Avazovog Sporta rezultatom 5:4, a Dejan Pavlović proglašen je najboljim igračem turnira.

Za besprekornu organizaciju najzaslužniji su Distrikt Brčko, Begzad i Sadan Bešić, Edmir Ahmetović, Adnan Junuzović, dr Izet Banda, Mevludin Mahmić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jura

    7. januar 2016 | 11:28

    Da li ste znali da je prije tačno 74 godine ustaški Tajni odbor za istrebljenje Srba i Jevreja u Tuzli planirao da šestog januara 1942., na Badnje veče, minira Saborni hram u Tuzli i pobije okupljene vjernike Planirane su likvidacije i u Srpskoj varoši. Za ovu informaciju je saznao tuzlanski muftija Šefket ef. Kurt koji je, sa grupom uglednih Tuzlaka, zatražio hitan prijem kod nemačkog komandanta grada, potpukovnika Wista, i od njega energično zahtijevao da onemogući zločin. Tada je potpukovniku Wistu rečeno da će ukoliko se ovo desi muslimani masovno krenuti da se odmeću u pokrete otpora. Uvidjevši da će to izazvati muslimane Tuzle njemačka komanda je, iz svojih interesa, odmah istakla plakat sa upozorenjem da – „niko ne smije nikoga zlostavljati, oduzimati ili rušiti tuđu imovinu i dirati živalj koji slavi“. Zahvaljujući angažmanu muftije Kurta, u Tuzli nije bilo masovnih zločina. Ovaj događaj je centralno istorijsko mjesto odbrane zajedničkog života u Tuzli i regiji. Između ostalog o njemu je Meša Selimović rekao: "Kad je umro, na sahranu je došlo desetak hiljada ljudi, među kojima najviše Srba – seljaka iz okoline Tuzle." Potresan govor nad grobom održao je pravoslavni sveštenik Đorđe Jovanović, a Muhamed ef. Lugavić nastavlja: "Mogu vas podsjetiti da je prota Jovanović, kad je umro rahmetli muftija Kurt, molio da ga i on spusti u mezar. Mnogo je lijepih primera iz naše zajedničke istorije, a koji su danas negdje u zapečku raznih zločina. Ima li ko da želi da se posvetimo iznošenju dobrih primjera zajedničkog suživota? Niko nama do nas samih nije bliži, ne zaboravimo to. Bog nas jedne drugima dade, hvala Mu".

  • Sirogoj

    7. januar 2016 | 12:19

    Bravo ljudi! Bolje da zajedno jedemo i pijemo i igramo fudbal nego da ratujemo i mrzimo jedni druge!

  • Gorcilo

    7. januar 2016 | 11:54

    Svaka cast i igracima i treneru i organizaciji. Ovakve stvari bi trebalo mnogo cesce da se desavaju, a ne da se stalno misli o proslosti. Ona je bolna ali treba staviti tacku na sve gluposti iz proslosti. Mi smo valjda ( ljudi) toliko inteligentni da sa time mozemo da izadjemo na kraj. Nama iz bivse juge ne treba niko da nam prodaje demokratiju kada smo je mi i izmislili i mnogo ranije nego zapad. Zato je mene kao Srbina ovo odusevilo. Jos jednom svaka cast svima, od trenera, fudbalera do organizatora. Cista 10.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA