KAKVA GLUPOST JOVIĆA: Zvezda izgubila od Cedevite, Kinsi nije pogodio uz zvuk sirene (FOTO)

 
  • 98

Crveno-beli poraženi kod kuće rezultatom 80:79, iako su imali 12 poena viška

Crvena zvezda nema sreće ni na početku 2016. kao što to nije bio slučaj i na kraju 2015. godine! Posle nesrećnog poraza od Efesea u poslednjim sekundama, crveno-beli su i u derbiju ABA lige protiv Cedevite izgubili utakmicu na pet sekundi pre kraja - 80:79 (16:22, 21: 12, 26:18, 16:28).

Ključan momenat dogodio se kada je Jović bez razloga faulirao Pulena koji je pogodio jedno slobodno bacanje, a Tarens Kinsi nije pogodio za pobedu uz zvuk sirene.

Imala je Zvezda i 12 poena viška u poslednjoj deonici, ali se onda na teren vratio Miro Bilan, dok se razigrao i Džejkob Pulen. Pogodili su važne trojke, iako je Gudurić takođe bio dva puta precizan van linije 6.75 u momentima kada je sve bilo izbubljeno. Upravo je maldi bek izjednačio na 79:79, da bi Jović neshvatljivo faulirao američkog pleja koji je doneo pobedu Cedeviti.

Pobeda koja je svakako zakomplikovala situaciju što se tiče Zvezde jer sada zaostaju dva koraka za Zagrepčanima koji imaju i bolji međusobni duel. Sve miriše na to da će branilac trofeja morati u plej-of sa trećeg ili četvrtog mesta...

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Veoma čudna utakmica sa malim brojem poena u prvom poluvremenu (37:34) u kom smo videli sjajnu partiju Vladimira Štimca. Ukupno 10 poena i šest skokova za prvih 20 poena i svakako je bio najzaslužniji za minimalnu prednost.

Ne treba zaboraviti ni Simonovića iz prvog poluvremena koji je sa dve trojke na početku druge četvrtine izjednačio rezultat (22:22) posle + osam za Zagrepčane.

Samo petorica košarkaša Zvezde su se upisala u listu strelaca u prvom poluvremenu (Kinsi, Miler, Cirbes, Štimac i Simonović), dok je Micić tek u 28. minutu postao taj šesti igrač. U tim trenucima Zvezda je imala 56:50 i upravo od tog finiša treće deonice krenula je bolja igra Zvezde. Miler je ''pokrenuo lavinu'' svojim 17. poenom, a na kraju treće četvrtine bilo je 63:52 za crveno-bele.

Činilo se da je sve gotovo i da će Zvezda na drugo mesto, ali se sve okrenulo kada je Bilan sa četiri lične greške ponovo bio na terenu. Pokrenuo je i Pulena koji je ubacio 15 poena u poslednjoj deonici. Onaj poslednji sa linije bacanja...

Najefikasniji u domaćem timu bio je Kvinsi Miler sa 19 poena i 11 skokova, Cirbese je ubacio 17, Štimac 14, dok su Simonović i Kinsi ostali na osam. S druge strane, Pulen je ubacio 24, a Bilan 19. Voker je dodao 10.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Trebalo je Zvezdi skoro dva minuta da se upiše na semaforu, a to je učinio Simonović posle kontranapada. Lagano polaganje posle dva potrošena napada. Međutim, babić je s druge strane odmah pogodio trojku za 3:2 za goste. To je bio uvod za seriju Cedevite od 9:1, ali je Cirbes takođe vezao četiri poena za 9:6. Sredinom prve četvrtine Nemac je napravio drugu ličnu i umesto njega ušao je Štimac.

Srećom po Zvezdu, i Miro Bilan je napravio drugu ličnu grešku u 6. minutu. Do tada, ubacio je četiri poena i imao dve asistencije.  Morao je Radonjić da zatraži tajm-aut na 3.23 sekunde do kraja prve četvrtine, jer je Vajt zakucao preko Jovića za 15:7 u korist Zagrepčana.

Dva poena Kinsija i trojka Milera doneli su Zvezdi brz priključak na isteku 9. minuta (14:17), ali Štimac nije mogao ništa ispod koša. Na drugoj strani trojka Vokera za 20:14. Miler nije uspeo da vrati istu, ali je pogodio dva bacanja za 20:16. Ipak, loša odbrana za kraj i Pulen je povisio na 22:16 na isteku prve četvrtine.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Zvezda nije imala ideju u dva napada u drugoj četvrtini, ali je sve na sebe preuzeo Simonović. Trojka preko ruke za 19:22, da bi već u narednom napadu na semaforu stajalo 22:22. Ponovo je Simonović bio precizan sa linije 6.75. Povela je Zvezda na isteku 13. minuta pošto je Kinsi pogodio prvu trojku u crveno-belom dresu (27:25). Pre toga Štimac je bio siguran pod košem posle poena Pulena.

Odlično je Gudurić prošao u 16. minutu i asistirao Mileru za tri poena (32:26), ali je mladi košarkaš potom faulirao Pulena tokom šuta za tri poena. Na njegovu sreću, Amerikanac je pogodio samo dva (32:28). Cedevita je izjednačila na 1.17 pre kraja poluvremena pošto je Arapović iskoristio slobodno bacanje za 34:34.

Ipak, zahvaljujući Štimcu, koji je za 20 minuta ubacio 10 poena i imao šest skokova, crveno-beli su na pauzu otišli sa vođstvom od 37:34. Reprezentativni centar je u poslednjem napadu domaćeg tima pogodio 2+1.

 

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Drugo poluvreme počelo je koracima Jovića koji i te kako nedostaje crbveno-belima. Startni plejmejker je u nastavku napravio i faul, a bIlan je poluhorogom pogodio preko Štimca (37:36). Radonjić je nedugo zatim dobio tehničku grešku što je Cedevita iskoristila samo da izjednači na 39:39 na ulasku u 23. minut.

Štimac je postigao svoj 12. poen u narednom napadu za 41:39, da bi odradio sjajan posao u odbrani. Iznervirao je Miru Bilana koji je najpre napravio faul u napadu, a zatim zaradio i tehničku zbog toga što je gađao Štimca loptom. Nije Zvezda iskoristila taj poklon, ali je Kinsi pogodio 2+1 u 26. minutu za 49:45.

Svojim 17. poenom, posle ofanzivnog skoka, Miler je odveo crveno-bele na, do tada, najvećih 58:50 na ulasku u poslednji minut treće četvrtine. Miler je potom zabeležio i svoj 9. skok, a Cirbes je pogodio za +10 - 60:50. Na kraju treće četvrtine, 63:52 za Zvezdu.

Foto: Crvena zvezda Telekom Foto: Crvena zvezda Telekom

Svojim 12. poenom, Džejkob Pulen je smanjio na 63:55 na početku poslednje četvrtine, a zatim je ubacio i dva bacanja (63:57). Ipak, Cirbes i Miler su vratili dvocifrenu prednost (67:57). Pulen se razigrao u poslednjoj deonici i upisao je novu trojku za 69:61. Čim je Bilan ušao u igru, Cedevita se pokrenula. Usledila je i trojka Vajta, a Radonjić je morao da zatraži tajm-aut.

Upravo je Bilan smanjio na 73:69, a potom i uhvatio loptu posle koje je Babić pogodio za 73:71. Potom je usledila serija trojki posle kojih je Cedevita imala plus jedan jer su Pulen i Bilan pogodili za Cedevitu i anulirali trojku Gudurića koji je bio precizan za 79:79. Potom je usledio pomenuti scenario...

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    4. januar 2016 | 18:19

    Kinsi ekstra. Mora da krene sut.

  • zorzo,,j

    4. januar 2016 | 18:56

    radonjicu-dobar si covek ali zvezdu ne vodis ti nego neko treci .i zato bolje se povucu -nemoj da se blamiras

  • Dragan

    4. januar 2016 | 20:35

    Jedini praxi krivac za ovaj Pirat kao i predhodni u Turskoj je RADONIC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA