Jokiću poen falio za dabl-dabl, fenomenalni Džimi Batler srušio Džordanov rekord! (VIDEO)

 
  • 3

Srpski centar imao zapaženu rolu u porazu Denvera, dok je Džimi Batler sa 40 poena u drugom poluvremenu protiv Toronta obeležio veče u NBA ligi

Nikola Jokić je u porazu Denver od Portlanda (112:106) imao solidnu rolu u kojoj je bio na poen od dabl-dabl učinka. Postigao je 9 poena i imao 10 skokova, a na to je upisao i po dve ukradene lopte i asistencije, kao i jednu blokadu.

Utakmica je bila u egalu sve do šest minuta pre kraja, kada se Portland odlepio na 9 razlike, i nju su održavali do samog kraja meča. Treilblejzerse je do pobede predvodio Si Džej Mek Kolum koji je postigao 25 poena, dok Denveru nije pomoglo ni 29 poena Danila Galinarija.

Čikago je u Torontu savladao Reptorse sa 115:113 u triler utakmici u kojoj se istakao Džimi Batler. Košarkaš Bulsa je postigao rekordnih 42 poena, a od toga je čak 40 postigao u drugom poluvremenu, čime je srušio rekord velikog Majkla Džordana kada je u pitanju broj poena postignut za jedno poluvreme.

Leteći Majk je postigao 39 poena u drugom poluvremenu protiv Milvojija 1989. godine, a sada ga je Batler nadmašio za poen. A baš taj jedan poen postigao je u samoj završnici sa slobodnih bacanja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bio je nezaustavljiv, ''on fire'' što bi rekli Amerikanci! Pogađao je iz svih pozicija, a dao je i ključnu trojku za preokret na 30 sekundi do kraja kojom je Čikago poveo, a kasnije sa linije penala i sačuvao tu prednost.

Njujork je do pobede protiv Atlante predvodio Afalo sa 38 poena. Majami je bio ubedljiv protiv Vašingtona uz 23 poena Krisa Boša, dok su Lejkersi slavili 20 razlike protiv Finiksa uz 30 poena Lou Vilijamsa.

Rezultati:

Njujork - Atlanta 111:97

Toronto - Čikago 113:115

Vašington - Majami 75:97

Denver - Portland 106:112

LA Lejkers - Finiks 97:77

(Telegraf.rs)

Video: Milošević: Novi Pazar jedno od najtežih gostovanja u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pouzdani izvori

    4. januar 2016 | 13:33

    Zar rekord ne drzi Čembrlen, mislim logicno je ako je dao 100 poena, morao je u nekom da da vise od 40?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA