NBA (plej-of): Denver smanjio protiv Lejkersa, sjajni povratnik Rondo, Čikagu teško bez Rouza (VIDEO)

 
  • 0

Posle tri utakmice u četvrtfinalu konferencija stanje je Denver – Los Anđeles Lejkers 1:2, Boston – Atlanta 2:1, Filadelfija – Čikago 2:1

Ni posle tri utakmice nema "brejka" na meču Denver–Lejkers u četvrtfinalu konferencija američke NBA košarkaške lige, a Boston i Filadelfija iskoristili su seljenje serije pred svoje navijače da povedu 2:1 u pobedama. Igra se na četiri dobijene, a domaćini u sledećem duelu su isti.

Istok: Boston – Atlanta 90:84 (produžetak) 2:1

(Pirs 21, Garnet 20, Rondo 17 – Džonson 29, Tig 23, Megrejdi 12)

Zapad: Denver – Los Anđeles Lejkers 99:84 1:2

(Luoson 25, Megi 16, Galinari, Miler po 13 – Brajant 22, Bajnum 18, Gasol 16)

Istok: Filadelfija – Čikago 79:74 2:1

(Hejes 21, Holidej 17, Tarner 16 – Buzer 18, Hamilton 17, Noa, Lukas po 12)

Boston je savladao Atlantu na produžetak, do kojeg je došlo pošto su gosti u poslednja dva i po minuta načinili seriju 8:0. I jedni i dsrugi imali su šut za pobedu u poslednjim sekundama, ali je ostalo 80:80.

U tim Seltiksa vratio se sjajni plejmejker Radžon Rondo, koji je propustio drugu utakmicu zbog kazne, jer je u prvoj nasrnuo na sudiju. Kad Rondo kaže da je najbolji organizator igre u NBA, on to ne kaže tek onako. Pokriće za svoje hrabro mišljenje imao je u 20. tripl-dablu karijere – 17 poena, 14 sokova (11 u odbrani) i 12 asistencija. Tako je na najbolji način pratio dvojicu najefikasnijih saigrača Pola Pirsa (21) i Kevina Garneta (20).

Aleksandar Pavlović (Boston) nije igrao, a Vladimir Radmanović (Atlanta) proveo je na terenu nešto više od tri minuta (bez poena).

Denver je krajem prve i početkom druge četvrtine imao seriju 19:0 protiv Lejkersa, a na poluvreme je otišao sa +16 (55:39). Iako su Brajant i ekipa u trećoj četvrtini smanjili prednost domaćina na četiri poena, Denveru je pripala i završnica meča, pa je tako produžio nadu.

Čikago posustaje bez svog najboljeg igrača Dereka Rouza, koji je teško povredio koleno u prvoj utakmici. Filadelfija je na drugom meču načinila "brejk", a sada i vodi 2:1.

Nova nevolja za Čikago je povreda Joakima Noe, koji je u trećoj četvrtini, pri vođstvu Bulsa 45:42, nagazio u protivnapadu na Igudalinu nogu i povredio levi skočni zglob.

Čikago je platio danak nepreciznosti u poslednjoj četvrtini kada se lomio rezultat. Za četiri i po minuta imao je katastrofalan šut iz igre 0-10.

 

 

Video: Prvo obraćanje Predraga Mijatovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA