Junajtedu nisu svirana dva penala, Matić promašio najbolju šansu na meču (FOTO)

Derbi 19. koola između Junajteda i Čelsija završen bez pobednika - 0:0

  • 1

Retko kada možemo da kažemo da je utakmica bila odlična ukoliko posle 90 minuta na semaforu stoji 0:0, ali je upravo takav slučaj viđen na Old Trafordu gde su Mančester junajted i Čelsi odigrali derbi 19. kola Premijer lige.

Junajted je bio bolji, ali kao da ih obuzme neka nevidljiva magija u momentu kada bi trebalo da uguraju loptu u mrežu protivnika. Prečka stativa, dve stopostotne šanse i dva nedosuđena penala za četu Luja van Gala.

>>> Auuuu, kakav promašaj Nemanje Matića (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ali, ne smemo zaboraviti ni davida De Heu koji je odlično intervenisao u par navrata i spasio svoj tim da ne prime gol. Pogotovo se istakao na početku drugog poluvremena, dok sredinom istog ništa nije mogao da uradi posle šuta Nemanje Matića. Na njegovu sreću, srpski reprezentativac je šutirao preko gola.

Old Traford nije pozdravio Van Gala prilikom izlaska na teren, ali zato jesu šut Huana Mate na samom početku meča. Tibo Kurtoa je bio savladan, ali je prečka bila Čelsijev saveznik. Kao i stativa nekoliko minuta kasnije kada je Marsijal ''izvrteo'' Ivanovića i šutirao sa 16 metara.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Belgijski golman u tim situacijama ništa nije mogao da učini, međutim srediinom prvog poluvremena spasio je svoj gol odbranivši snažan udarac Runija sa poludistance.

- Bili smo bolji rival na terenu, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Međutim, to je fudbal - rekao je Runi posle meča.

Čelsi je srećniji otišao na odmor sa kog se vratio rešen da zaigra bolji fudbal. Tada je na scenu stupio De Hea koji je odbranio najpre Azarov šut, a potom i odbijenu loptu. Zanimljivo, poslednji put kada je Azar dao gol Jirgen Klop je vodio Dortmund, dok je Ćavi nosio dres Barse.

Najbolju priliku za gol Čelsija imao je Matić. Igrao se 62. minut kada je Azar povukao loptu sa svoje polovine i neočekivano ostavio Matića samog na levoj strani. Brz trk srpskog veziste i jedan na jedan sa španskim golmanom. Lopta je otišla iznad prečke...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nedugo zatim, svi su videli loptu u mreži Kurtoe koji je sa par metara odbranio šut Erere. Marsijal je probio i centrirao sa leve strane. Svega nekoliko sekundi posle Ererinog šuta, Vilijan je nespretno igrao rukom u kaznenom prostoru, ali sudija Etkinson nije pokazao na belu tačku.

Kao i nekoliko trenutaka kasnije kada je Aspilikueta zakasnio sa startom i, umesto loptu, pokupio Runija. Pištaljka se nije čula...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kapiten Junajteda je imao poslednju šansu na meču kada je sa pet metara šutirao preko gola. Asistirao mu je mlađani Bortvik - Džekson koji je u 70. minutu zamenio Darmijana.

Remi kojim mogu da budu zadovoljni i jedan i drugi tim. Junajted je napokon prekinuo seriju od četiri poraza u svim takmičenjima, dok je Čelsi nastavio niz od 2012. godine. Tada su poslednji put izgubili od Junajteda.

Glavno pitanje na Ostrvu, posle ovog meča, svakako će ponovo biti Van Galov status. Poraz je značio otkaz, a šta će doneti remi? Spekuliše se da će Gigs preuzeti tim, a da će mu Aleks Ferguson biti pomoćnik.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Premijer liga, 19. kolo

Kristal Palas - Svonsi 0:0

Everton - Stouk 3:4

(Lukaku 22, 64, Delofeu 71 - Šaćiri 16, 45, Žoselu 80, Arnautović 91)

Norič - Aston Vila 2:0

(Houson 24, Mbokani 87)

Votford - Totenhem 1:2

(Igalo 41 - Lamela 17, Song 90)

VBA - Njukasl 1:0

(Flečer 78)

Arsenal - Bornmut 2:0

(Gabriel 27, Ozil 63)

Mančester junajted - Čelsi 0:0

Vest Hem - Sautempton 2:1

(Antonio 69, Kerol 79 - Tadić 13)

Utorak

Lester - Mančester

Sreda

Sanderlend - Liverpul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scholes

    29. decembar 2015 | 00:10

    Stvarno ne mogu vise da pohvatam konce kad je Junajted u pitanju, jednu tekmu odigraju kao da su na drogama, drugu kao da su tek videli loptu, trecu izgledaju kao stari Junajted, pa onda sve od pocetka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA