Ljajić: Žao mi je Rosija, ali napravio je veliku grešku

Srpski fudbaler napisao na Fejsbuku da je dojučerašnji trener Fiorentine dobra osoba. Delio Rosi suspendovan tri meseca

  • 0

Srpski fudbalski internacionalac Adem Ljajić (20) oglasio se preko Fejsbuka povodom incidenta sa dojučerašnjim trenerom Fiorentine Delijem Rosijem.

- Razgovarao sam s Rosijem. Žao mi ga je. Dobra je osoba i ovo nije zaslužio, ali je napravio veliku grešku - napisao je Ljajić, protiv koga je italijanski prvoligaš iz Firence pokrenuo disciplinski postupak.

Igračima Fiorentine zabranjeno je da daju bilo kakve izjave medijima u vezi s nemilim događajem na njenom stadionu u susretu sa Novarom (2:2).

Rosi je platio cenu nedoličnom ponašanju koje je nenadmašna fudbalska tema na Apeninima danas. Nasrnuo je na srpskog fudbalera pošto mu je pukao film zbog Ljajićeve ironične gestikulacije kada ga je zamenio (aplauz, pokazivanje palca). Gazde Fiorentine su ekspresno reagovale. Rosi je momentalno otpušten, iako je to učinjeno teška srca, jer su ga u klubu smatrali dobrim čovekom i sjajnim taktičarem. Kažnjen je i tromsečnom zabranom rada u fudbalu.

Međutim, dobio je podršku na otvorenoj sceni. Navijači su stali na njegovu stranu, a Ljajića su "častili" povicima "Ciganine, Ciganine!".

Menadžer 20-godišnjeg fudbalera Đorđo Pareti najavio je podnošenje krivične prijave protiv Rosija. Ugledni italijanski dnevnik "Korijere dela Sera" predviđa da će reagovati i tužilaštvo u Firenci, jer Rosijev neprimereni gest može da se tretira i zakonom o borbi protiv nedoličnog ponašanja na sportskim događajima.

Fiorentinu će u još dva kola do kraja prvenstva predvoditi Vićenco Gverini, koji je do sada bio tim-menadžer.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA