Pobesneli Rosi dobio otkaz, Ljajiću skandirali da je Ciganin, sprema mu se kazna (VIDEO)

Gazda Fiorentine Andrea Dela Vale odmah posle meča uručio otkaz Deliju Rosiju zbog skandaloznog ponašanja kojim je ugrozio imidž kluba

  • 0

U Fiorentini nisu gubili vreme i trenera Delija Rosija su nagradili otkazom za više nego skandalozan potez na meču sa Novarom kada je u 32. minutu fizički napao našeg Adema Ljajića

Predsednik kluba iz Firence, Andrea Dela Vale je rekao da se nije ni sekunde dvoumio oko odluke, jer je Delio Rosi "ozbiljno ugrozio imidž kluba svojim ponašanjem".

- Pričao sam sa Rosijem i bio je spreman odmah da se izvini. Ali ovakvu oduku sam morao da donesem, jer izbora nije bilo. Pogazio je vrednosti koje ovaj klub decenijama neguje. Nemam ništa protiv Rosija lično, dobra je osoba, ali njegovo ponašanje nema nikakvo opravdanje. Ovo je i za njegovo dobro. Kaznićemo i Ljajića, jer je isprovocirao trenera, koji naravno nije smeo onako da reaguje. Sutra ujutro ćemo sve rešiti - rekao je vidno razočarani Dela Vale posle meča.

Zanimljivo je kako su tribine stadiona Artemio Franki reagovale. Navijači Fiorentine su bili na strani Rosija! Ljajića je gotovo ceo stadion ispratio u svlačionicu povicima "Ciganine, Ciganine!!!", dok je Rosi nagrađen aplauzom?!

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Italije, bivši igrač Rome, Damijano Tomazi je rekao da još ne zna kako će Sindkat reagovati.

- Ne mogu da verujem da imamo ovakvu situaciju... Na žalost, ovo je još jedan pokazatelj gde nam je fudbal. Razumem da u ekipi postoji tenzija, ali regaovati na onakav način je nedopustivo. Čudno je i to što je ovo baš uradio Rosi koji je do sada bio poznat kao miran i blagonaklon čovek. Ne mislim da je baš Ljajićev aplauz bio uzrok svega, jer verovatno su i ranije postojale razmirice, koje su sada kuliminirale - poručio je Tomazi, ne rekavši da li će Sindikat stati uz srpskog fudbalera.

Delio Rosi je u Fiorentinu došao kao zamena za Sinišu Mihajlović, ali je ekipa pod njegovom komandom još više potonula i uz mnogo više sreće nego znanja uspela da se dva kola pre kraja nađe na poziciji sa kojom bi trebalo da izbori opstanak.

(A. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA