NBA (plej-of): Majami grabi ka polufinalu Istoka, Dalasu se ljulja tron (VIDEO)

 
  • 0

Četvrtfinale Konferencija: Šampion gubi od Oklahome 2:0, vicešampion vodi protiv Njujorka 2:0, efikasnost Novickog i Entonija nedovoljna da se izbegnu porazi

Prošlogodišnji finalisti NBA lige u različitom raspoloženju dočekuju nastavak borbi u plej-ofu. Dok je Majami iskoristio prednost domaćeg terena da povede 2:0 protiv Njujorka u četvrtfinalu Istočne konferencije, šampionu Dalasu se ljulja tron. Oklahomi je pripao i drugi meč na njenom terenu u četvrtfinalu Zapada.

U trećoj utakmici koja je odigrana u noći između ponedeljka i utorka po srednjoevropskom vremenu Indijana je kod kuće savladala Orlando i tako poravnala na 1:1 na Istoku.

Po sledeća dva meča su u Njujorku, Dalasu i Orlandu. Igra se na četiri pobede.

Majami - Njujork 104:94 2:0

(Vejd 25, Boš 21, Džejms 19 - Entoni 30, Staudmajer 18, Čendler, Smit po 13)

Oklahoma - Dalas 102:99 2:0

(Vestbruk 29, Durant 26, Harden 15 - Novicki 31, Merion 15, Teri, Vest po 13)

Indijana - Orlando 93:78 1:1

(Grendžer, Vest, Hil po 18, Džordž 17 - Dejvis 18, Ričardson 13, Nelson 12, Anderson 11, Turkoglu 10)

Najzanimljivije je bilo u Oklahomi. Dalas je 50 sekundi pre kraja vodio 97:96. Svih šest poena koje je domaćin postigao do poslednjeg zvuka sirene bili su iz slobodnog bacanja. Ruka prvo nije zadrhtala Durantu, a zatim ni Hardenu četiri puta.

Kao što je nemački as Novicki s 31 poenom bio najefikasniji na meču na kojem je njegov tim izgubio, tako i 30 poena Entonija nisu bila dovoljna Njujorku da izbegne još jedan poraz u Majamiju. Udarna trojka domaćina Džejms-Vejd-Boš ukupno je postigla 65 poena.

Poraz je teško pao igraču gostujućeg tima Staudmajeru. U svlačionici, posle utakmice, razbio je staklo iza kojeg je bio protivpožarni aparat. Dvoranu je napustio s rukom u zavojima.

Majamiju je tako pripao i peti okršaj s Njujorkom ove sezone. Postoji mogućnost da će Džeremi Lin da se vrati u njujorški tim u četvrtoj utakmici, ali oporavak senzacionalnog plejmejkera od ozbiljne povrede, sve je prilika, biće zakasneli.

Sledeće noći igraju (Zapad) Los Anđeles Lejkers - Denver (1:0), (Istok) Atlanta - Boston (1:0) i (Istok) Čikago - Filadelfija (1:0).

(Telegraf.rs / Foto: nba.com)

 

Video: Prvo obraćanje Predraga Mijatovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA