Bajnam izjednačio rekord u broju blokada, Rondo nasrnuo na sudiju (VIDEO)

 
  • 0

U nastavku prve runde plej-ofa u NBA ligi odigrane četiri utakmice u kojima su pobede odnela tri domaćina, jedini "brejk" ostvaril Klipersi na gostovanju Memfisu, ekipa iz Los Anđelesa nadoknadila minus 27

Drugi dan plej-ofa NBA lige obeležili su Endru Bajnam sa tripl-dablom i izjednačenim rekordom u broju blokada u plej-ofu (13 skokova i po 10 poena i blokada) u pobedi "jezerdžija" nad Nagetsima od 103:88 i Radžon Rondo, koji je u porazu Seltiksa od Hoksa 83:74 isključen zbog nasrtaja na sudiju.

Pleja Bostona verovatno čeka oštra kazna zbog udaranja arbitra, mada se on posle utakmice branio da nije namerno došlo do kontakta, jer nije mogao da se na vreme zaustavi kad je krenuo prema njemu. Konačnu odluku doneće komesar lige Dejvid Štern.

Za Atlantu nije nastupio Vlada Radmanović, dok je Saša Pavlović za Boston igrao šest minuta i za to vreme uspeo samo da zabeleži jedan skok i dve izgubljene lopte.

Junak pobede Hoksa je Džoš Smit sa 22 poena i 18 skokova, od čega 16 u odbrani, dok su kod Bostona najefikasniji bili Garnet i Rondo sa po 20 poena. Prvi je imao i 12 skokova, a drugi 11 asistencija.

Kobi Brajant je bio najefikasniji u Lejkersima sa 31 poenom, Pau Gasol je ubacio 14, čemu je dodao po osam asistencija i skokova, a pored već pomenutog Bajnamovog tripl-dabla istakao se i Džordan Hil sa dabl-dablom (po 10 poena i skokova). Najefikasniji u Denveru bio je Danilo Galinari sa 19 poena.

San Antonio je bez većih problema savladao Jutu, što je prva pobeda Sparsa u prvoj utakmici plej-ofa posle četiri sušne godine. "Džezeri" su se držali do treće četvrtine, ali protiv raspoloženih Parkera i Dankana nisu mogli bolje od konačnih minus 15 (106:91).

Francuski internacionalac bio je najefikasniji na meču sa 28 poena, kojima je dodao i osam asistencija, dok je Dankan zabeležio 17 poena i 11 skokova. Pratio ih je Stiven Džekson sa 14 poena.

Juta je imala raspoložene Milsapa (20 poena, devet skokova) i Džefersona (18p, 9sk), a solidan je bio i ruki Gordon Hejvord sa 17 poena, od čega 12 sa linije penala, bez promašaja.

Košarkaši Memfisa uspeli su da prokockaju 27 poena prednosti koju su imali krajem treće četvrtine. U poslednju deonicu ušli su sa +21, ali ni to im nije bilo dovoljno - Klipersi su napravili seriju 26:1 i preokrenuli rezultat, na kraju stigli do brejka - 99:98. Nik Jang je bio najefikasniji kod pobednika sa 19 poena, Blejk Grifin je ubacio 17 (sedam skokova), a odličan je bio i Kris Pol sa dabl-dablom 14 poena i 11 asistencija.

Karon Batler je meč završio u trećoj četvrtini sa 12 poena i polomljenom šakom, zbog čega će verovatno propustiti ostatak serije, ali ako se Klipersi plasiraju u polufinale konferencije, nije isključeno da ćemo ga opet gledati pre kraja sezone.

 

Memfis - Klipersi 98:99 

Atlanta - Boston 83:74 

Lejkersi - Denver 103:88 

San Antonio - Juta 106:91 

 

 

 

Video: Lazović žestok o planovima u budućnosti: "Šta se menja? Sve! Ništa ne valja!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA