Pre 18 godina Mađari su doživeli debakl od Jugoslavije, a sada nam ''mašu'' i odoše na EP (VIDEO)

 
  • 2

Naši severni susedi u dva meča baraža bili bolji od Norveške

Fudbalska reprezentacija Mađarske je te 1997. godine bila topovsko đule za najbolju selekciju Jugoslavije koja je na današnji dan, pre 18 godina, slavila sa 5:0 u Beogradu i plasirala se na SP u Francuskoj.

Sada, naši severni susedi putuju u istu tu Francusku, ali na EP, pošto su u dvomeču baraža bili bolji od selekcije Norveške. Pobedu od 1:0 u prvom meču potvrdili sui trijumfom od 2:1 kod kuće.

ĆIRO BLAŽEVIĆ IZDOMINIRAO: Iskreno, j*be mi se za Norvešku i Mađarsku (VIDEO)

Zasluženo, reklo bi se! jer, gosti su tek u 87. minutu postigli gol za konačan rezultat. Strelac je bio henriksen koji je samo četiri minuta ranije postigao autogol, dok je Priskin u 14. minutu najavio put na Evro 2016.

Mada, vredi pomenuti da je domaći tim imao i sreće. Norvežani su u finišu prvog dela pogodili stativu, dok je Gaba Kiralji u 28. minutu odbranio zicer Alesamiju. Pitanje je šta bi bilo da su Norvežani izjednačili na isteku pola sata igre.

Kao i u 77. minutu kada je veteran na golu Mađarske odbranio sjajnu priliku Pedersenu. Moglo se ući u poslednjih 15-ak minuta sa nerešenim rezultatom, ali je Kiralji postao junak nacije. I zaslužio je da u 41. godini igra na šampionatu. Prvo veliko takmičenje posle 1986. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA