Bajern na penale pobedio Real za finale Lige šampiona! (VIDEO)

 
  • 0

Posle 2:1 u regularnih 90 minuta, a potom i dodatnih 30, Nojer i Švajnštajger odveli Bavarce u finale na megdan Čelsiju!

Real Madrid - Bajern 2:1 (prvi meč 1:2) - penalima 1:3 - dalje ide Bajern

(Ronaldo 6 penal, 14 - Roben 27 penal) 

Stadion i gledaoci: "Santjago Bernabeu" (85.400)              Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)

REAL MADRID (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marselo - Kedira, Ćabi Alonso - Ozil (od 111. Granero), Di Marija (od 75. Kaka), Ronaldo - Benzema (od 106. Iguain)

BAJERN (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Gustavo, Švajnštajger - Kros, Riberi (od 95. Miler), Roben - Gomez 

Nemci uvek pobeđuju! Pa, makar se igralo i 120 minuta! Bajern će na svojoj Alijanc Areni igrati finale Lige šampiona protiv Čelsija. Gigant iz Minhena pokazao da se najbolji fudbal ne igra u Barseloni i Madridu i zadao Realu fatalan udarac. Posle penal serije je zario nož u srce Madriđanima! Bajernovi junaci su fenomenalni golman Nojer i duša kluba Bastijan Švajnštajger koji je pogodio odlučujući penal...

Posle eliminacije Barselone, finale iz Minhena će putem TV prijemnika pratiti i Murinjo i njegovi izabranici. Bajern je još jednom pokazao da je krem evropskog fudbala i da ne postoji ekipa koja je favorit protiv njih.

Nije ih posekao ni sjajan početak Reala, ni Ronaldova dva precizna hica, ni vetar u leđa Madriđanima od sudije Kasaija. Mađarski arbitar je prvo dosudio više nego sporan penal koji je Ronaldo pretvorio u gol, a potom je Ronaldo duplirao prednost iako je bio u ofsajdu. Nisu Bavarce poremetili ni promašaji Robena i Gomeza.

Čekali su šansu i dočekali je kada Pepeu nije oprošten rvački zahvat nad Gomezom. Roben je nedavno u Dortmundu možda promašio penal za titulu Bundes lige, ali je večeras pogodio onaj koji je Bajernu otvorio vrata finala Lige šampiona. Potom je Pepe skrivio još jedan penal igrajući rukom posle šuta Robena, ali mu je sudija oprostio.

Nije Bajern ustukao ni tada kada je imao rezultat identičan onom u Minhenu. Napadali su kada god bi se ukazala prilika, dok je Real počeo sve više da misli o svom golu i čekao je kontre preko brznjaka Ronalda i Benzeme. Kako je vreme odmicalo, meč je sve više ličio na partiju šaha i čekalo se da neko prvi otvori karte. Murinjo je reagovao ubacivanjem Kake. Za svo to vreme u drugom poluvremenu, viđeno je nekoliko polu prilika na obe strane. Gomez je poptuno atipično za njega propustio nekoliko odličnih šansi. Neverovatno je da je prekaljeni trenerski vuk Jup Hejnkes izgledao hladan kao špricer i da ništa nije menjao do produžetaka.

Murinjo je napravio sve tri izmene, čekao greške i nije dočekao. Penal lutrija je odlučila o finalisti. Prvo je Nojer skinuo dva penala, potom je Kasiljas uzvratio istom merom. Prelomni trenutak je bio promašaj Serhija Ramosa. Bastijan Švajnštajger je namestio loptu i odveo Bajern u finale! Zasluženo! U dva meča nisu bili nimalo lošiji od madridskog drim tima.

Na njihovoj Alijanc Areni, Bavarci su favoriti protiv Čelsija, a finale će ostati obeleženo velikim brojem suspendovanih igrača u oba tima. Špancima ostaje da se se poklone i sa malo više respekta počnu da gledaju na ostatak sveta.

TOK MEČA

3:1  - Bastijan Švajnštajger pogađa penal i vodi Bajern u finale!!! 

Neverovatno! Ramos je poslao loptu preko gola! Bajern ima penal za pobedu!

Ludnica! Kasiljas spašava Real. Odbranio je Lamu!!! Murinjo na kolenima prati seriju...

2:1 - Ćabi Alonso pogađa! 

Kasiljas je odbranio Krosu! Drama se nastavlja!

Nojer brani i Kaki!!! Strašan je golman Bavaraca!

2:0 za Bajern! Gomez pogađa

Promašio je Ronaldo, odbranio je Nojer!

1:0 za Bajern - Alaba je pogodio

Ni Bajern, ni Real nikada nisu izgubili na penale u Ligi šampiona.

119. minut - Bernabeu skandira "Iker, Iker!!!" Svi čekaju penale i sve oči će biti uprte u Kasiljasa.

118. minut - Sjajna kontra Reala, ali je Iguain bio u ofsajdu.

115. minut - Sporna situacija pred golom Bajerna. Nojer je malo odgurnuo Granera, a Španac je pao kao pokošen. Nema penal za Real, ima žutog kartona za Granera. Još pet minuta do penala.

112. minut - Kaka je imao dobru priliku, ali je otezao i igrači Bajerna su ga izblokirali.

111. minut - Poslednja izmena Murinja. Umornog Mesuta Ozila menja Esteban Granera čime će se dodatno zatvoriti prilazi golu Madriđana.

106. minut - Druga izmena Žozea Murinja. Iguain menja Benzemu. Koncepcijski se ništa bitnije ne menja u igri Reala, osim što odmoran i svež menja umornog napadača.

Kraj prvog produžetaka. Nije bilo prilika u prethodnih 15 minuta i izgleda da obe ekipe čekaju grešku rivala i da bi pre prihvatili ziherašku igre i odlazak na penal rulet, nego otvaranje karata i ofanzivu.

104. minut - Varnice na Bernabeu. Žuti karton Badštuberu zbog starta nad Benzemom, pa će i on propustiti eventualno finale.

101. minut - Luiz Gustavo je neoprezno startovao na Pepea i poput Alabe propustiće finale ako se Bajern tamo plasira.

99. minut - Ronaldo je bio u dobroj prilici, ali je Filip Lam fantastičnim klizećim startom izbio loptu.

95. minut - Riberi je pametnim prekršajem zaustavio Ronalda u kontra napadu. Hejnkes parvi prvu izmenu i upravo Riberija menja Tomas Miler.

93. minut - Neverovatno, ali Jup Hejnkes i dalje ništa ne menja!

Gledaćemo produžetke!

90. minut - Žuti karton za Robena, jer je burno reagovao na nedosuđen faul posle starta Marsela. Sve su prilike da ćemo gledati produžetke.

85. minut - Kakav propust Marija Gomeza! Bio je u idealnoj prilici na petercu Madriđana, ali se spetljao u prijemu lopte i propala je sjajna prilika za Nemce.

75. minut - Murinjo prvi povlači potez u partiji šaha na Bernabeu. Neprimetnog Di Mariju menja Kaka, koji je dva puta u karijeri iznacivao Bajern sa Milanom.

66. minut - Roben se stuštio u kazneni prostor Reala, ali mu je Kasiljas pokupio loptu. Holanđanin je čini se bio sebičan jer je bolje bilo da je proigrao Gomeza.

58. minut - Arbeloa je dobio žuti karton zbog starta nad Riberijem, ali on neće propustiti eventualno finaler, jer mu ovo nije karton koji povlači suspenziju. Na drugoj strani, "pola" Bajerna strepi od kartona, a za sada je samo Alaba zaradio parni karton koji ga eliminiše iz eventualnog finala.

55. minut - Real prenosi teret na Bajernovu polovinu terena. Sve više Realovih defanzivaca i vezista je u završnim akcijama "kraljevića". Benzema je imao dobru priliku, ali Nojer je više nego siguran. Ali, Bavarci su izuzetno opasni iz kontra napada, tako da ne sme da im se ostavi previše prostora. Gomez šutira iz svih mogućih pozicija.

POLUVREME: Bajern se isprsio u prvih 45 minuta. Real se nalazi pred veoma teškim zadatkom. Vodili su Madriđani sa 2:0, ali je nemačka upornost još jednom isplivala na površinu. Golom Robena su prekopirali rezultat iz prvog meča i sada Real mora da vodi više računa o svom golu, jer sledeći Bajernov gol vredi kao njihova dva. Mnogo priče biće i o suđenju. Pogotovo o prvom penalu za Real jer je Kasai prestrogo pokazao na belu tačlku. I kod drugog gola Reala je bila sporna situacija, jer je Ronaldo bio u malom ofsajdu. A, ako je Kasai svirao penal za Real u 6. minutu, morao je i penal za Bajern u 45. minutu, kada je Pepe igrao rukom. Sjajnih 45 minuta iza nas i možemo očekivati još veća uzbuđenja u drugom delu igre.

45. minut - Strašna prilika za Bajern. Roben je izveo slobodnjak, lopta je pogodila Pepea u ruku (?!) i umalo završila u golu. Ipak, Kasiljas je majstorski odbranio.

42. minut - Umalo da Bajerna namagarči odbranu Realu. Roben je brzinski izveo aut i bacio loptu u šesnaesterac Reala, ali je Pepe intervenisao u poslednjem momentu ispred Gomeza.

37. minut - Slobodan udarac za Real. Ronaldo je topovski šutirao, alije Nojer na visini zadatka.

34. minut - U sjajnoj šansi je bio Gomez, ali je Kasiljas bolje intervenisao.

26. minut - Penal za Bajern! Pepe je rukama oborio Gomeza i sudija Kasai je morao da dosudi najstrožiju kaznu! Roben je siguran sa bele tačke! Bajern je smanjio na 2:1. Sada su stvari opet na početku, s tim što će svaki Bajernov gol vredeti više od Realovog.

21. minut - Bajern uspostavlja ravnotežu na terenu. Sada je Gomez pripretio opasnim udarcem sa dvadesetak metara. Prethodno je korner Riberija izazvao paniku u Realovom kaznenom prostoru...

14. minut - 2:0 za Real! Fantastična asistencija Mesuta Ozila za Ronalda koji u situaciji oči u oči hladnokrvno vara Nojera! Bajern je na kolenima...

szólj hozzá: Real Madrid Bayern 2:0 Ronaldo

12. minut - Nova fenomenalna prilika za Bavarce! Bomba Gomeza sa ivice šesnaesterca koju odbija Kasiljas, a Marselo u poslednjem trenutku izbacuje u korner ispred Riverija.

8. minut - Kakva prilika za Bajern! Alaba je pobio po levoj strani, a Roben promašio prazan gol sa samo pet metara. Neverovatan promašaj Holanđanina.

6. minut - Real vodi 1:0! Kristijano Ronaldo je pogodio sa bele tačke! Prethodno je Alaba igrao rukom u svom šesnaestercu posle šuta Di Marije. Real ima rezultat koji ga vodi dalje. Sada ćemo da vidimo odgovor Bavaraca.

 

3. minut- Real juriša ka golu Bavaraca! Benzema je imao odličnu priliku posle asistencije Di Marije, da sa desetak metara pogodi gol, ali je Nojer odbranio.

Velikog španskog finala Lige šampiona, koje su mnogi "stručnjaci" najavljivali još u septembru, neće biti! Barselona je ispala, a Real večeras mora da preokrene poraz od 1:2 iz prvog meča sa Bajernom u Minhenu, pa da makar jedan španski gigant bude u finalu. Međutim, Bavarci su još u prvom meču pokazali svoje adute i najavili da su sposobni da se nose sa Murinjovom vojskom. Žele u finale koje se igra na njihovom stadionu, gde bi bili favoriti protiv "okrnjenog" Čelsija.

U odnosu na duel od pre osam dana, treneri oba tima odlučili su se za praktično identične timove. Od 22 fudbalera koji su bili članovi prvih postava u Minhenu, večeras je njih 21 opet zaradilo poverenje trenera. U odnosu na prvi duel, izostaće samo levi bek Reala, Fabio Koentrao. Murinjo je odlučio da Portugalca zameni Marselom, što i nije iznenađenje, jer su mnogi okarakterisali Koentraoa kao glavnog krivca za pobedonosni gol Bajerna.

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA