Juta u plej-ofu, Pavlovićev rekord sezone

 
  • 0

Poznati svi učesnici doigravanja, Atlanta bez Radmanovića ostavila Kliperse bez titule na Pacifiku, Majami odmarao zvezde

Košarkaši Jute obezbedili su plasman u plej-of zapadne konferencije pobedom u direktnom okršaju s jedinim protivkandidatom Finiksom 100:88. "Džezere" je do pobede predvodio raspoloženi dvojac Pol Milsap - Al Džeferson, obojica sa dabl-dabl učinkom.

Milsap je zabeležio 26 poena i 15 skokova, dok je Džeferson postigao 18 poena, čemu je dodao i 16 skokova. Odličan je bio i Derek Fejvors sa 13 poena, deset skokova i pet bokada. Majkl Red i Džered Dadli bili su najefikasniji kod Sansa sa 15 poena, jednim više od Stiva Neša, koji je imao i 11 asistencija.

Ovo je inače bila prva pobeda Jute nad Finiksom posle sedam poraza, serija je trajala od marta 2010.

Saša Pavlović iskoristio je povrede nekoliko igrača Bostona i kao starter protiv Majamija odigrao utakmicu sezone. Srpski internacionalac bio je sa rekordom sezone od 16 poena (12 u poslednjoj četvrtini) najefikasniji u timu Seltiksa protiv oslabljenog Majamija, čije zvezde se odmaraju za predstojeći plej-of.

U odsustvu Džejmsa, Vejda i Boša, listu strelaca Hita predvodio je Dekster Pitman sa 12 poena, dok je Udonis Haslem zabeležio šest, uz 13 skokova.

Klipersi su porazom protiv Atlante 109:102 ostali bez teoretskih šansi za titulu Pacifika, koja je pripala gradskom rivalu Lejkersima. Grifinu, Polu i drugovima ostaje tako da se do kraja bore da bar sačuvaju četvrtu poziciju i eventualnu majstoricu protiv Memfisa igraju u Stejpls centru.

Grifin je postigao 36 poena, od čega 16 u prvoj četvrtini, Kris Pol je meč završio sa 34. U pobedničkom timu, u kom odlukom trenera nije bilo Vladimira Radmanovića, najbolji je bio Džo Džonson sa 28 poena i sedam skokova, dok je Džoš Smit zabeležio 18 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Poznati su, dakle, svi učesnici doigravanja u obe konferencije, ostalo je samo još nekoliko nepoznanica - ko će s kim u prvom kolu i ko će kome biti domaćin. Memfis i Klipersi bore se za prednost domaćeg terena, a Denver i Dalas ko će na Oklahomu, a ko na Lejkerse u prvom kolu.

Slično je i na Istoku, gde će Niksi i Siksersi u poslednja dva dana odlučivati o sedmoj i osmoj poziciji. Još nije poznato ni ko će imati najbolji skor u ligi. Čikago i San Antonio trenutno su poravnati, imaju po dve utakmice do kraja, a ukoliko ostanu izjednačeni, na kraju će odlučivati međusobni skor koji je na strani Bulsa.

 

Golden Stejt - Nju Orleans 81:83

Juta - Feniks 100:88

Boston - Majami 78:66

Oklahoma - Sakramento 118:100

Atlanta - Klipersi 109:102

 

Video: Lazović žestok o planovima u budućnosti: "Šta se menja? Sve! Ništa ne valja!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA