Španija igrala pošteno - De Hei je nemoguće dati gol! Rusi za 3 minuta srušili Crnu Goru (VIDEO)

 
  • 15

U baraž idu Ukrajinci, Slovenci i Šveđani, dok će Mađarska direktno na EP kao najbolja trećeplasirana selekcija

Pobeda protiv nezainteresovane selekcije Španije donosila je Ukrajini direktan plasman na Evropsko prvenstvo kao najboljoj trećeplasiranoj ekipi, ali su izabranici Vinsentea Del Boskea odigrali pošteno i tako otkloniloi sumnju da su ''prodali'' meč - 0:1 (0:1).

Strelac pobednosnog gola bio je debitant Mario gaspar u 22. minutu, međutim nije napadač Viljareala bio junak utakmice. Taj epitet poeno je golman David De Hea koji je u nekoliko navrata maestralno reagovao.

Vredi pomenuti i to da su špansi promašili penal koji je Milorad Mažić dosudio u 25. minutu. Opravdano, jer je bio očigledan faul, ali je Pjatov odbranio šut Fabregasa. Postigal je Furija još jedan gol na početku drugog dela koji je poništen zbog faula u napadu. Još jedna fenomenalna odluka srpskog sudije.

To automatski znači da će Mađarska otići na EP kao najbolja trećeplasirana ekipa pošto je Ukrajincima za to bila potrebna pobeda.

Slovačka je opravdala ulogu favorita protiv Luksemburga i pobedom od 4:2 čekirala je kartu za Francusku. Vodili su gosti sa 3:0 na isteku pola sata igre, ali su pobedu potvrdili tek u nadoknadi vremena pošto je Luksemburg od 0:3 stigao do 2:3. Dvostruki strelac bio je Hamšik.

Engleska je na impresivan način zavrpila kvalifikacije - 10. pobedom i sa maksimalnih 30 bodova. Litvanija je poslednja položila oružje, a strelci za Gordi albion bili su Barkli, Kejn i Okslej Čembrlen. U ovoj grupi Švajcarci su do pobede u Estoniji stigli u 90. minutu (Klavan autogol 94), dok je Slovenija tek u drugom poluvremenu slomila San Marino što im je bilo dovoljno za baraž. Gol je postigao i bivši igrač Zvezde Nejc Pečnik.

Fudbalska reprezentacija Rusije je siguran učesnik Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, a to im je donela pobeda protiv selekcije Crne Gore rezultatom 2:0 (2:0).

Rusima je iz ovog meča bio potreban i pod kako bi osigurali drugo mesto u grupi C (bolji međusobni skor od Švedske), ali Zbornaja komanda ništa nije prepustila slučaju. Za samo tri minuta (u periodu od 34. do 37. minuta), domaćin j rešio pitanje pobednika.

FOTO-UBOD: Impozantna ruska zastava na meču protiv Crne Gore!

Najpre je Kuzmin u 34. minutu savladao golmana Bokelja Mijatovića, da bi Kokorin nedugo zatim povisio na 2:0 sa penala. U timu Crne Gore svoje mesto među prvih 11 našli su napadač Čukaričkog Staniša Mandić, kao i novopečeni reprezentativac i član Malmea Vladimir Rodić.

Švedska je 11 minuta bila na drugom mestu i jednom nogom na EP. Zlatan Ibrahimović je u 24. minutu savladao golmana Moldavije i prebacio pritiska na Ruse, koji su zatim uzvratili pomenutim golovima.

Zengin je na početku drugog dela (48. minut) postavio konačan rezultat dovoljan samo za baraž, dok je Moldavija završila kvalifikacije bez pobede.

Grupa G:

Austrija - Lihtenštajn 3:0

(Arnautović 12, Janko 54, 57)

Rusija - Crna Gora 2:0

(Kuzmin 34, Kokorin 37 pen)

Švedska - Moldavija 2:0

(Ibrahimović 24, Zengin 48)

Grupa C:

Ukrajina - Španija 0:1

(Fabregas 22)

Belorusija - Makedonija 0:0

Luksemburg - Slovačka 2:4

(Mutš 61, Geršon 65 pen - Hamšik 24, 90+1, Nemec 29, Maki 30

Grupa E

Estonija - Švajcarska 0:1

(Klavan 94 ag)

Litvanija - Engleska 0:3

(Barkli 29, Kejn 35, Okslejd 52)

San Marino - Slovenija 0:2

(Cezar 54, Pečnik 75)

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnjakovic mladji

    12. oktobar 2015 | 20:19

    Jedini gori fudbal od Srbije igraju crnogorci... Nista cudno i za nas i za njih. Propas'

  • Dane

    12. oktobar 2015 | 20:10

    Bravo, majstori! Svaka čast! Srecno na EP!

  • Crna Gora

    12. oktobar 2015 | 22:19

    Napred Crna Goro,ponosni smo na vas sokolovi.Srbijanci za koga ste navijali zanas ili za ruse?Valjda za nas pa braca smo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA