Najbolje je krasti kada se igra DERBI! Spektakularni okršaji će vam razbucati vikend! (FOTO)

 
  • 4

Ljubitelji fudbala moći će za vikend da uživaju u pravim poslasticama

Nakon burnih radnih dana u kojima smo imali odlične utakmice u sklopu Lige šampiona i Lige Evrope sledi nam vikend prepun derbi mečeva u najjačim evropskim ligama. Dovoljno da učini svakog ljubitelja fudbala uzbuđenim.

Širom Evrope igraće se odlične utakmice, a mi smo izdvojili sledeće koje nikako ne biste trebali da propustite.

>>> SJAJNO DRUŠTVO: Srbin u idealnom timu Lige šampiona (VIDEO)

Arsenal - Mančester Junajted

Iako se ne smatra najvećim derbijem u Engleskoj, spada u red utakmica koje ne smeju da se propuste. Biće ovo 212. okršaj "Tobdžija" i "Crvenih đavola" koji će biti jako bitan za obe ekipe. Mančester, koji u međusobnom skoru ima 14 pobeda više, želi da nastavi odličnu seriju i da se zadrži na prvom mestu u Premijer ligi. Arsenal s druge strane još uvek traži željenu formu i sigurno bi im pobeda protiv Junajteda pomogla u podizanju samopouzdanja. Statistika je ipak na strani Arsenala, koji je na svom terenu protiv Mančestera dobio 54 od ukupno 100 odigranih utakmica.

Susret je zakazan za nedelju u 17.00.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Everton - Liverpul

Istog dana u 14.30 biće odigran 204. gradski derbi u Liverpulu. Ni jedni ni drugi nisu u preterano dobroj formi pa će kod publike pokušati da se "operu" pobedom nad gradskim rivalom. Everton ima bod više i blagu naklonost kladionica. Na Evertonovom stadionu se rezultat nikada ne može predvideti jer je u 101 utakmici skor 36-31-34. Definitivno će biti zanimljiv susret.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bajern Minhen - Borusija Dortmund

Nakon Oktobarfesta Minhenci će biti domaćini još jednom spektakularnom događaju. U goste Bajernu dolazi Borusija iz Dortmunda. Duel 2 najbolje nemačke ekipe u prethodnih nekoliko godina biće daleko zanimljiviji ove sezone jer Borusija igra neuporedivo bolje nego li prošle. Malo su zakočili u poslednje dve utakmice pa bi ih trijumf protiv neporaženog Bajerna mogao vratiti u pobedničku seriju.

Utakmica se igra u nedelju u 17.30.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Atletiko Madrid - Ream Madrid

Fudbalski praznik u Madridu takođe je na programu u nedelju. Real Madrid gostuje gradskim rivalima Atletiku. Utakmice ove dve ekipe su uvek teške za predviđanje posebno kada "Jorgandžije" igraju na svom terenu. Madridski crveno-beli u derbi ulaze nakon 2 neuspeha, a Real će, na krilima Ronaldovog 500. gola, sigurno želeti da im se osveti za poniženje koje su doživeli prošle sezone i poraza od 4:0. Ta utakmicia je vrlo verovatno koštala Real titule.

Utakmica je zakazana za 20.30.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PSŽ - Marsej

Da iskoristimo repliku iz kultne franšize "Taxi" najbolje je krasti kada se igra derbi u Francuskoj jer svi gledaju tu utakmicu. Definitivno jedan od najvećih derbija i rivalstava u Evropi. Nijedan tim ne želi da izgubi jer je to dovoljno za poniženje bez obzira na bodovno stanje. PSŽ je apsolutni favorit jer Marsej igra očajno na početku ove sezone. Međutim u derbiju se nikad ne zna.

Francuski derbi igra se u nedelju u 21.00.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kjevo - Verona

Možda nije najatraktivnija utakmica kola, ali je definitivno vredna pažnje. Kjevo i Verona nisu imali mnogo prilika da igraju gradske derbije s obzirom da se Verona prošle sezone vratila u elitu. Na iznenađenje svih oni su prošle godine solidno držali svoju poziciju dok se je Kjevo mučio. Ove sezone je ipak situacija drugačija jer su "Leteći magarci" 7. na tabeli dok je Verona u zoni ispadanja i do sada su osvojili samo 3 boda. Derbi u Verni je zakazan za subotu uveče u 20.45.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ajaks - PSV

Ne postoji nijedna utakmica koja privlači više pažnje u Holandiji od utakmice između Ajaksa i PSV-a. Ekipa iz Ajndhovena je bila dominantna u prvenstvu prošle sezone, ali su se stvari sada okrenule. Ajaks je favorit i u derbiju će tražiti pobedu i povećanje bodovne prednosti na +8. PSV je opterećen utakmicama u Ligi šampiona, ali se momci Filipa Kokua sigurno neće predati. Susret će se odigrati u nedelju od 14.30.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dinamo Moskva - CSKA Moskva

Gradski derbi igra se i u Rusiji. CSKA je za sada prvi, uglavnom jer je ekipa Zenita umoran zbog Lige šampiona. Crveno-plavi će ići na pobedu s ciljem da nastave sa odličnim partijama. Međutim Dinamo se nikako ne sme otpisati jer će prava za hvaljenje imati samo jedna ekipa do prolećnog dela sezone. Utakmica u Moskvi igra se u nedelju od 12.30.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Željezničar - Sarajevo

Još jedan veliki deri se igra za vikend. Možda ne toliko atraktivan kao gorenavedene utakmice, ali je definitivno vredna pažnje. Zbog njih je Sarajevo na jedan dan podeljen grad. Željo će na Grbavici ugostiti svog najvećeg rivala, Sarajevo. Bordo-beli brane titulu pa se od ekipe Miodraga Ješića sigurno očekuje pobeda u gradskom derbiju. Za Želju sigurno neće biti većeg motiva od uzimanja skalpa gradskom rivalu koji pritom brani titulu. Utakmica u evropskom Jerusalimu igra se u nedelju u 15.30.

Printskrin: Youtube/Radio Sarajevo Printskrin: Youtube/Radio Sarajevo

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: Spremali smo se za ovu utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA