Tipsa ide na Nadala u Barseloni

Susret srpskog tenisera i "kralja šljake" moguć u četvrtfinalu, posle po dve prepreke, igra i Krajinović, Troicki u Bukureštu

  • 0

Evropska teniska sezona na šljaci u susret Rolan Garosu kao njenom vrhuncu nastavlja se u Barseloni i Bukureštu.

Ako je suditi po fudbalskim strastima, španski as Rafael Nadal, drugi reket sveta, raduje se pobedi Reala na "Kamp nou", a Janko Tipsarević (osmo mesto na svetskoj listi) žali zbog poraza Barselone u večitom derbiju španskog fudbala.

Na terenima Kraljevskog teniskog kluba u Barseloni možda dođe do navijačkog "El klasika" na šljaci, pošto je susret domaćeg i srpskog tenisera moguć u četvrtfinalu. I Nadal kao prvi nosilac i Janko kao peti slobodni su u prvom kolu. Tipsarević čeka ishod meča Rumuna Viktora Haneskua i Portugalca Ruija Mašada, a "kralj šljake" kreće od meča s pobednikom susreta svog zemljaka Giljerma Garsije Lopeza i Belgijanca Olivijea Rohusa.

Tipsarević je sa španskim teniserima Nikolasom Almagrom i Albertom Ramosom bio  ulozi manekana promotora turnira. U jednom butiku sportske opreme nekoliko minuta su stajali u izlogu pored lutaka s glavama kao teniska loptica. Izložen je bio i velelepni trofej za pobednika.

U Barseloni igra i još neostvareni talenat Filip Krajinović, koji je dobio takozvani poseban poziv za učešće. U prvom kolu on se sastaje sa Špancem Injigom Servantesom, koji ima isti status, a uspešniji ide na megdan španskom asu Davidu Fereru.

Drugi nosilac je najbolji britanski teniser Endi Marej. Titulu brani Nadal, koji u Barseloni nije trijumfovao samo na debiju 2003. godine i onda kad nije igrao (2004, 2010).

Viktor Troicki je četvrti nosilac u Bukureštu, na turniru koji od prošle godine nosi ime po dvojici teniskih ambasadora Rumunije, Ilijeu Nastaseu, proslavljenom teniseru, i Jonu Cirjaku, uticajnom poslovnom čoveku. Srpski igrač je slobodan u prvom kolu, a zatim se sastaje s uspešnijim iz meča Nemca Matijasa Bahingera i Italijana Filipa Volandrija.

Prvi nosilac je Francuz Žil Simon, a drugi Nemac Florijan Majer, prošlogodišnji pobednik.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA