ĐORĐEVIĆ: Kad smo sredili glave, zaigrali smo kako treba! (VIDEO)

 
  • 0

Selektor Srbije ističe da njegovi igrači moraju da budu strpljiviji na terenu

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević zadovoljan je na koji način su njegovi igrači uspeli da smire glave u drugom poluvremenu utakmice sa Finskom (94:81).

Đorđević smatra da je početak utakmice obeležilo nestrpljenje igrača.

- Osmine finala su utakmice sa dosta nervoze i nestrpljenja. Mi smo ušli u tu grešku na početku. Nijedan šut ne vredi devet poena, niti ukradena lopta vredi pet. Prema tome, moramo da se naoružamo strpljenjem. Kad smo sredili glavu, došli smo do naše željene igre, kojom smo pobedili i veoma jaku ekipu Finske.

>>> HRVATI NAS HVALE: Za zemlju košarke nema iznenađenja! (FOTO)

- Igraju jako dobru i brzu košarku, sa mnogo dodavanja, blokada, sa dva sjajna tehničara Koponena i Salina, koji je jedan od najboljih šutera u Evropi, otvorio je utakmicu sa dve trojke iz istrčavanja.

- Uspeli smo da odgovorimo solidnom odbranom, ne najboljom do sada. Atipična su ekipa skroz, nezgodna, zato smo i igrali sa nižom petorkom. Našli smo rešenje u jednom Simonoviću koji ima potrebnu agresivnost da bi sprečio protok lopte. Laganih poena nije bilo mnogo.

- Igrali smo dobro drugo poluvreme, išla je lopta, našli smo pas i dubinu. Raduljica je odlično rešio stvari koje smo tražili od njega, Erceg i Bjelica su dobro čitali igru i olakšali našim "malim" udvajanim igračima.

Pogledajte video sniman Lenovo Vibe Shot telefonom.

Đorđević gleda ka narednom meču sa Češkom.

- Izuzetno važna pobeda za nas, jer nam već daje nadu za Olimpijske igre. Borba predstoji. Okrećemo se Češkoj koja je imala sjajnu partiju i zasluženo je u četvrtfinalu. Po ulasku u hotel pripremamo tu utakmicu. Gledali smo, skautirali, imamo neku određenu ideju kako igrati protiv njih. Treba da smirimo glavu i da budemo mirni.

Pogledajte video sniman Lenovo Vibe Shot telefonom.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

Tekst je napisan na tabletu Lenovo Yoga 2.

(Specijalni izveštač sa Eurobasketa, Dragutin Stojmenović)

Video: Driftovanje iz prvog lica: Evo kako to izglead kada se nalazite u automobilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA