"EL KLASIKO": Nekome preti crna nedelja

 
  • 0

Večerašnji "El Klasiko" mogao bi da reši i pitanje prvaka Španije, ali i da ostavi veliki trag na oba tima pred polufinala Lige šampiona

Fudbal = "El Klasiko"! Za mnoge ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu važi ova jednakost... Večeras ćemo po šesti (možda i poslednji) put u ovoj sezoni imati prilike da uživamo u okršaju dva najatraktivnija kluba današnjice.

Barselona želi da nastavi pobedničku tradiciju, a Real Madrid hoće konačno da donese skalp na "Kamp nou". Večerašnji duel je vrlo verovatno i prekretnica za dva tima. Kako zbog prvenstvene trke i bodova tako i zbog momenta u kojem dolazi. Retko kada su dva španska giganta ušla u"El Klasiko", a da su oba poražena u mečevima pre njega. Neuspesi u Ligi šampiona dobro su prodrmali oba tabora. Zbog toga ne treba trošiti reči o tome koliko će večerašnji ishod uticati na igrače oba tima. Ko večeras izgubi, ne piše mu se dobro, a da stvari budu još gore, revanši polufinala Lige šampiona su već za tri, odnosno četiri dana.

Forma i tradicija su na strani Barselone. Od kada je Pep Gvardiola seo na klupu Barse, Katalonci su u 15 mečeva protiv "kraljevića" zabeležili samo jedan poraz. Ove sezone imaju tri pobede i dva remija protiv ljutog rivala. Barsa je u fantastičnoj seriji od 12 uzastopnih prvenstvenih pobeda. Umnogome su u prednosti u odnosu na rivale... Ali, Real je u bodovnoj prednosti, a ona je ipak najvažnija. Plus četiri u odnosu na protivnika daje pravo Madriđanima i da izgube. Naravno da niko o tome ne razmišlja, jer u slučaju neuspeha, ceo tim bi bio pod enormnim pritiskom.

Svakako, sve oči biće uprte u dvojicu najboljih fudbalera današnjice - Lea Mesija i Kristijana Ronalda. Ovaj meč je i prilika da nastave svoj golgeterski okršaj. Postigli su po 41 gol u prvenstvu do sada i vode mrtvu trku za Zlatnu kopačku Evrope.

Žoze Murinjo ima sve igrače na raspolaganju. S druge strane, Pep Gvardiola ne može da računa na duže odsutnog Vilju, a svi ostali su u stroju.

U iščekivanju večerašnjeg spektakla, prisetite se nekih od golova koji su obeležili prethodne duele dva giganta sa Pirineja.

Barselona - Real Madrid (20.00 TV Arenasport 3)

Stadion i kapacitet: Kamp Nou (99.787)

Sudija: Undijano Maljenko

BARSELONA (4-3-3): Valdes - Aleš, Pujol, Maskerano, Adrijano - Buskets, Ćavi, Inijesta - Fabregas, Pedro, Mesi

REAL MADRID (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marselo - Kedira, Ćabi Alonso - Ozil, Di Marija, Ronaldo - Benzema 

 

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA