Bjelica zaludeo i Amere: Srećno svakome ko njega čuva!

 
  • 3

Mediji u SAD sa velikom pažnjom prate igre srpskog asa na Eurobasketu

Dobar glas daleko se čuje.

Milion puta iskorišćena krilatica savršena je za opis eksplozije Nemanje Bjelice na Eurobasketu i odjeka njegovih igara do Sjedinjenih Američkih Država, gde će naš as nastaviti karijeru.

>>> Čudesna životna priča Nemanje Bjelice! Evo kako je od netalentovanog stigao do najboljeg igrača Evrope!

Amerikanci sa velikom pažnjom prate šampionat Starog kontineta, sa fokusom na NBA igrače, a iako je mnogo velikana pod obručima trenutno prisutno na turniru, poput Parkera, Novickog, Gasola, Batuma, Mirtića, Bjelica je trenutno iznad svih njih!

- Nemanja Bjelica je hladnokrvan - prva je rečenica u tekstu na portalu SB Nation, posvećenog našem košarkašu.

- Posle samo dve utakmice 27-godišnji Srbin je ustalasao Eurobasket, a uskoro će to isto raditi i u NBA ligi. Pet godina pošto su ga draftovali Vašington Vizardsi, a potom predali prava Minesti, Bjelica je konačno pronašao svoj put do NBA lige.

Foto: Twitter/@MNTimberwolves Foto: Twitter/@MNTimberwolves

Autor teksta je apostrofirao Bjeličinu partiju protiv Španije u kojoj je "oduvao" zvezde Furije.

- U uvodnoj utakmici Srbije protiv Španije, Bjelica je pokazao sve što jedna ol-raund "četvorka" može. Postigao je 24 poena i imao 10 skokova u pobedi Srbije. Dominirao je u napetoj utakmici u direktnom duelu protiv Nikole Mirotića iz Čikaga. U prvom poluvremenu radio je šta je hteo sa loptom. Sa svojom visinom ima neverovatnu brzinu i njuh za koš. Plus, ima šut. Protiv Španije: 8/16 iz igre. Njegov dodatni kvalitet su step-bek trojke - piše u analizi igre srpskog krilnog igrača, uz komentar koji je poslužio i kao međunaslov "srećno svima koji ga budu čuvali".

>>> BJELICA JE MAJSTOR: Ovim košem je srušio Nemce u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Ipak, ono što ga čeka u NBA je daleko veći izazov nego na Evropskom prvenstvu, smatra autor teksta. Tu će se videti da li je Bjelica sposoban da igra na istom nivou kao i u Evropi.

- Za sve što je do sada uradio na Eurobasketu Bjelica zaista zaslužuje sve pohvale, ali u NBA ga čeka daleko teža odbrana. Ok, i na Evropskom prvenstvu igra direktno protiv NBA rivala kao što su Novicki, Gasol, Mirotić, ali oni nisu igrači koji mogu da "ubiju" protivnika odbranom. I ako naiđe na najteže moguće defanzivce, Bjelica će sigurno naći način da poentira. Takođe, Minesota će moći da ga koristi i kao "četvorku", ali i kao krilo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Institucija

    8. septembar 2015 | 11:43

    Neverovatan napredak kod zelimira obradovica pre svega mentalni ostalo je sve manje vise imao.

  • Vladimir

    9. septembar 2015 | 08:58

    Ko je igrao protiv Olimpijakosove odbrane ne mora da brine kako će se snaći sa odbranama u NBA.

  • Slava

    8. septembar 2015 | 17:17

    Ajde, bre, nigde nema ni reci o evropskoj kosarci... Jedino mesto gde se mogu videti utakmice su espn3 a taj je samo na internetu I samo za pretplatnike!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA