Pre tri godine 104:58, a sad košarkaški liliputanci prete Srbiji!

 
  • 2

Posle dve pobede, srpski košarkaši od 14:30 igraju treću utakmicu na Eurobasketu - rival Island

Island, autsajder na papiru, naredni je rival naših najboljih košarkaša na Evropskom prvenstvu

Posle dve vezane pobede, one najvrednije protiv Španije, pa zatim i one o kojoj se još više priča, protiv Nemačke, naš tim je imao dan pauze pred duel sa Islanđanima. Ribari su upisali oba poraza, ali daleko od toga da se o njima može pričati kao da je reč košarkaškim liliputancima iako smo ih pre tri godine, u kvalifikacijama za Eurobasket u Sloveniji, savladali rezultatom 104:58!

>>> Vučić poslao poklon košarkašima za pobede nad Španijom i Nemačkom (FOTO)

Islanđani kao Islanđani - borbeni, ponosni, a pritom igraju i atipičnu košarku što iznad svega može da bude najveći izazov za učenike Aleksandra Đorđevića.

- Ekipa Islanda je pokazala da je izuzetno neugodna protivnik. Igraju brzo, šutiraju za tri poena mnogo. U suštini, u petorci su im uglavnom četvorica niskih igrača i teško je igrati protiv njih. Specifični su, drugačiji od svih - upozorava Dragan Milosavljević, koji bi upravo protiv Islanda mogao da dobije veću minutažu i razira se pred nastavak borbi.

Žestoku borbu Islanšani su nam najavili još pre nekoliko meseci...

- Dok su igrali zajedno u Unikahi, Stefanson je Markoviću rekao "Mi dolazimo da vas pobedimo". To bi trebalo da nam je lampica da najozbiljnije priđemo utakmici. Ne sumnjam da će moji momci to uraditi, ali uopšte ne smemo da mislimo da će to biti laka utakmica - poručio je Đorđević.

Grupa B

Srbija - Island 14:30

Nemačka - Turska 17:45

Španija - Italija 21

TABELA: Srbija 2-0, Španija 1-1, Italija 1-1, Nemačka 1-1, Turska 1-1, Island 0-2.

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zuza

    8. septembar 2015 | 11:18

    Teško je igrati protiv svakoga sa 13% šuta za tri poena i lošim šutem sa penala...vadi vas skok u napadu i odnos osvojene-izgubljene lopte...sad ću malo da se pravim pametan i kažem da je ipak selektor trebao skratiti spisak mnogo ranije, kako bi se ovi glavni upucali na vrijeme...ali to je samo moje mišljenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA