Rezultati (II dan): Prvenac Makedonaca, novi poraz Rusa!

 
  • 0

Poljaci 2-0, Belgijanci razbili Estonce...

Drugog dana takmičenja na Eurobasketu prve pobede na turniru zabeležile su reprezentacije Makedonije i Belgije, dok je Rusija doživela i drugi poraz.

U najzanimljivijoj utakmici, pored one koju su odigrali Srbija i Nemačka u Berlinu, Poljska je u dramatičnom raspletu savladala Rusiju rezultatom 82:79 (19:22, 23:18, 18:16, 23:22), u okviru Grupe A.

>>> AMERIČKI KOMENTATOR U TRANSU: Bejlica, Bejlica - čisto kao suza! (VIDEO)

Uprkos činjenici da su imali 1o skokova više od Poljaka, činjenica da su iz igre šutirali tek 40,6 posto, bilo je presudno da Zbornaja pretrpi novi neuspeh.

Poljake je do pobede predvodio njihov najbolji košarkaš Marčin Gortat koji je meč završio sa 18 poena, 6 skokova i 3 asistencije. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Aleksej Zubkov iz Rusije koji je ubacio 21 poen. Uz to je imao i 7 skokova, 2 asistencije i 1 ukradenu loptu.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Predvođena tandemom Lodžeski-Van Rosom, Belgijanci su u paramparčad razbili Estonce rezultatom 84:55 (27:9, 19:9, 23:26, 15:11).

Već u prvoj četvrtini Belgijanci su stekli prednost koju do kraja nisu ispuštali, a meč su otvorili vođstvom 22-2!

Prednost je u drugoj četvrtili dostigla maksimalnih 33 poena. Najzaslužniji za ovako rano vođstvo Belgijanaca bio je Sem

Najefikasniji igrač na utakmici bio je as Olimpijakosa, Amerikanac Met Lodžeski koji je bio blizu dabl-dabl učinka. On je meč završio sa 16 poena, 9 skokova i 3 asistencije. Van Rosom je ubacio 14, dok se kod Estonaca istakao Rain Veideman koji je upisao 9 poena i 8 skokova.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Prvu pobedu zabeležila je i Makedonija. Selekcija zemlje "gde večno sunce sja",  slavila je protiv Holandije rezultatom 78:71 (19:20, 24:11, 13:18, 22:22). Obe ekipe sada imaju skor od jedne pobede i jednog poraza u grupi C.

Holandija nije uspela da nakon neočekivane pobede protiv Gruzije upiše novu. Holanđani su bili u igri sve do poslednje četvrtine kada su Makedonci stekli dvocifrenu prednost.

Najzaslužniji za bitnu pobedu Makedonije bio je iskusni Vlado Ilievski koji je utakmicu završio sa 14 poena, 7 asistencija i ukradenom loptom. Kod Holanđana se najviše istakao Nikolas De Jong koji je bio najefiksniji na meču sa 19 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA