Dejan Tomašević: Francuska je favorit, Srbija može do vrha!

 
  • 1

Proslavljeni srpski centar izjavio je da su "galski petlovi" favoriti za osvajanje Eurobasketa

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević izjavio je da je Francuska najveći favorit za osvajanje Eurobasketa i izrazio je nadu da će Srbija odigrati kvalitetno.

Tomašević, koji je sa nacionalnim timom osvojio 5 zlatnih medalja rekao je da Srbija može mnogo ukoliko odigra kvalitetno.

>>>NOVI HIT MUTE NIKOLIĆA! I vi ćete tokom Eurobasketa ponavljati njegovu reč! (VIDEO)

Ako treba da se opredelim za jednog favorita, onda je to sigurno Francuska, ako za više - onda su tu i Španija, Italija, Litvanija, i svakako Srbija sa jednom velikom željom da upravo mi budemo ti koji će odigrati dobro prvenstvo. Ono što je očigledno jeste da se ta razlika između velikih košarkaških sila i manjih selekcija iz godinu u godinu smanjuje i da su sada senzacije moguće - izjavio je Tomašević.

On je istakao važnost takmičenja zbog mogućnosti plasmana na Olimpijske igre.

Mislim da je za većinu glavni cilj da se nađu u situaciju da razmišljalju o Riju, a to znači da se uđe među prvih sedam ekipa. Svakako da sve ekipe, sa pravom razmišljaju o tome - dodao je bivši centar reprezentacije.

Tomašević se osvrnuo na prethodnu sezonu i konstatovao da su naši košarkaši imali dobre role.

Svako od igrača je sigurno kvalitetniji i bolji nego što je bio pre godinu dana, i mislim da nam to daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu, jer za dobar rezultat su potrebni igrači koji znaju da pobeđuju, koji su navikli da pobeđuju, i koji igraju u ekipama koje se svake godine bore za trofeje. Mislim da imamo nekoliko igrača koji su ove godine osvajali sa svojim ekipama titule, znaju kako se to radi i uvek bih birao igrače koji su pobednici - rekao je bivši as Panatinaikosa i naglasio dobra izdanja Bjelice i Teodosića u prethodnoj sezoni.

Tomašević je dodao da su priprema ekipe i hladna glava jako bitni za ovakva takmičenja. On se osvrnuo i na grupu smrti u kojoj se nalazi selekcija Srbije.

Očigledno je da je naša grupa ubedljivo najteža, i sa pravom svih pet ekipa, da ne kažem šest, računaju na mogućnost osvajanja medalja. To znači da od samog starta, moramo da budemo u vrhunskoj formi. Mislim da smo mi kroz pripremne utakmice dostigli željenu formu, i bez obzira na sve treba da pustimo igrače da igraju. Oni su uvek u prvom planu, i uvek treba da budu u prvom planu. Treba da ih hrabrimo jer svi smo mi tu zbog njih. Šta god da urade - i dobro, i loše, ne treba da padamo u euforiju, mada smo zemlja kojoj se to lako dešava, a kada se ne napravi rezultat, ili ne ispune očekivanja, skloni smo kritikama - dodao je Tomašević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prvu utakmicu na Eurobasketu reprezentacija Srbije igra sa Španijom.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Tanjug/Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fantom

    6. septembar 2015 | 00:16

    neverovtno da taj covek daje bilo kakve komentare jedan od losijih igraca Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA