Završene Sportske igre mladih! (FOTO)

 
  • 0

Ova ideja je rasla i postala jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija u ovom delu Evrope. Ovo je devetnaesta godina da Sportske igre mladih postoje u Hrvatskoj, peta u Bosni i Hercegovini kao i druga u Srbiji

Svečano zatvaranje Sportskih igara mladih održalo se u Splitu na Prokurativama u četvrtak, 27. avgusta 2015. Na tom takmičenju su najuspešnijim takmičarima iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine dodeljene medalje za najbolje rezultate na ovogodišnjim Igrama.

Sportovi u kojima su se učesnici Igara takmičili su : mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, šah, tenis, odbojka na pesku, stoni tenis, atletika-trka na 60 metara i između dve vatre.

Deca iz Srbije osvojila su ukupno 27 medalja,Hrvatska 28 dok je BiH osvojila 11 medalja.

Predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić ugasio je plamen Igara 2015 i čestitao svim učesnicima na fer borbi i pozvao svu decu iz regiona da budu I sledeće godine deo najlepše sportske price.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar u svom obraćanju je rekao da je ponosan na sve mališane i činjenicu da je grad Split domaćin 19 Sportskih igara mladih te samim tim centar sporta i zabave Hrvatske,Srbije I Bosne i Hercegovine.

Foto: SIM Foto: SIM

Brojni visoki zvaničnici Hrvatske kao I brojni uspešni sportisti podržali su ovogodišnje Igre, a među njima su gradonačelnik Zagreba  Millan Bandić, kao i ministar sporta u Vladi Republike Hrvatske Vedran Mornar te brojni uspešni sportisti iz Hrvatske.

Prve Sportske igre mladih organizovane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da omoguće svim osnovcima učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta.

Druženje, sport i rekreacija pokazali su se kao najdelotvornija alternativa svim mogućim negativnim uticajima današnjice. Zato je program manifestacije dugoročno vezan uz promotivno-edukativnu akciju „Živimo život bez droge, jer droga oduzima život“.

Foto:SIM Foto:SIM

Ova ideja je rasla i postala jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija u ovom delu Europe. Ovo je devetnaesta godina da Sportske igre mladih postoje u Hrvatskoj, peta u Bosni i Hercegovini te druga u Srbiji. Ovakav događaj ne bi bio moguć bez podrške Vlade

Republike Srbije kao i Ministarstva za sport Srbije, Vlade HR, Vlade BiH, lokalnih zajednica i velikog broja sponzora i donatora Sportskih igara mladih. Na 19. Sportskim igrama mladih okupilo se preko 130 000 djece na sportskim terenima usmereni su ka zdravom životu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kompanije Gazprom i Telekom Mts su partneri Sportskim igrama mladih te samim tim su omogućili deci iz Srbije da budu deo velikog Medjunarodnog finala 2015 u Splitu.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: "Dva kontakta nad Ifeom, očigledna... To se svira, ali šta da radim": ŽOC nakon poraza od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA