Srpski borci osvojili tri medalje na Svetskom prvenstvu! (FOTO)

 
  • 1

Osvajanjem čak tri medalje u izuzetno jakoj konkurenciji (gde su apsolutni favoriti bile reprezentacije SAD, Japana i domaćina Bugarske) naši momci ostvarili su istorijski uspeh i pokazali veliko srce u borbi za odbranu časti naše države

To da ove godine izgleda nije prošlo nijedno sportsko takmičenje u svetu na kom srpska reprezentacija nije briljirala, dokazali su i naši momci koji su na prvom svetskom prvenstvu u disciplini kombat vrestling osvojili čak tri medalje.

SREBRO U BAKUU! Prva medalja za Srbiju na Evropskim olimpijskim igrama!

Posle završenih kvalifikacija i pripremnog perioda, u kom su se naši reprezentativci pripremali individualno jer nije bilo moguće dobiti bilo kakvu pomoć od strane sponzora niti od države, naš nacionalni tim otišao je na svetsko prvenstvo u disciplini Kombat Vrestling, koje se od 19. do 23. avgusta održavalo u bugarskom gradu Varna.

Na prvenstvu na kom je aktivno učešće uzelo oko dvadeset nacionalnih timova, sa preko osamdeset takmičara u svim kategorijama, naši reprezentativci su ostvarili sledeće rezultate:

Foto: Privatnja arhiva Foto: Privatnja arhiva

U kategoriji do 68kg, Borko Stojanović osvojio je 5.mesto, u kategoriji do 74kg, Aleksa Bosnić bio je 6. kao i Danijel Kokora u kategoriji do 84kg. U kategoriji do 90 kg, Nenad Padori bio je 5. ali je u istoj Luka Breberina zauzeo 3. mesto tj. bronzanu medalju.

Foto: Combat Wrestling Serbia Foto: Combat Wrestling Serbia

U kategoriji do 100kg Ivan Vićić plasirao se na 4. mesto, u kategorija do 100kg Miloš Dojčinović osvojio je drugo i srebrnu medalju, dok je drugi na svetu, sa još jednom srebrnom medaljom, u kategoriji preko 100kg - Milan Vrbić.

Foto:Privatna arhiva Foto:Privatna arhiva

Osvajanjem čak tri medalje u izuzetno jakoj konkurenciji (gde su apsolutni favoriti bile reprezentacije SAD, Japana i domaćina Bugarske) naši momci ostvarili su istorijski uspeh i pokazali veliko srce u borbi za odbranu časti naše države.

Foto: Combat Wrestling Serbia Foto: Combat Wrestling Serbia

Još većoj vrednosti ovih rezultata doprinosi činjenica da su sve troškove puta, smeštaja, hrane, priprema, opreme i kotizacija, članovi nacionalnog tima morali da plate sopstvenim sredstvima i bez ičije pomoći.

- Bez obzira na sve poteškoće i odsustvo podrške nadležnih državnih, opštinskih i drugih institucija, ovi momci su pokazali ličnim primerom kako se bori za svoju državu i kako se sa svetskog prvenstva borilište napušta ponosno i uzdignute glave. Hvala svim članovima Nacionalnog tima na radu, trudu, maksimalnom zalaganju i sredstvima koje su uložili u ovo takmičenje - rekao je selktor nacionalnog tima Srbije Borko Stojanovič, koji je čestitao svima na ostvarenim rezultatima.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA