ĐORĐEVIĆ GRMEO: Izraelci su nas tukli!

 
  • 6

Selektor srpskih košarkaša nezadovoljan zbog preterano agresivne igre protivnika u drugoj prijateljskoj utakmici

Trener košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je posle pobede nad Izraelom da su njegovi izabranici muški odgovorili na agresivnu igru protivnika.

Srbija je u Tel Avivu pobedila Izrael sa 79:71 u drugoj pripremnoj utakmici sa domaćinom pred učešće na prvenstvu Evrope, nakon što je u i subotu slavila, tada još ubedljivije - 85:70.

>>> Srbija na krilima Raduljice slomila Izrael

- Očekivali smo da će druga utakmica protiv Izraela biti mnogo teža od prve i to se i obistinilo. Protivnik je bio jači za Fišera, uz to su igrali mnogo agresivnije i čvršće često i preko granice faula. U nekoliko navrata upozoravao sam sudije na grubu igru protivnika, jer je postojala opasnost da dođe do povrede - rekao je Ðorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je naveo da su njegovi izabranici na takvu igru odgovorili muški, ali u granicama košarkaških pravila.

- Našli smo rešenja za njihovu agresivnost i brzinu, pre svega iz naše prepoznatljive igre u odbrani. Neki naši igrači koji su do sada manje igrali pripremne mečeve, kroz minute na terenu dolaze do željene forme. Imamo još vremena da kroz treninge i dve utakmice sa Slovenijom još podignemo nivo igre i dostignemo željenu formu za Evropski šampionat.

>>> SVE SU BOLJI: Košarkaši lagano do ubedljivog trijumfa nad Izraelom, igrao i Milosavljević!

Do kraja priprema Srbija će odigrati dve utakmice protiv Slovenije, 27. avgusta u Ljubljani i dva dana kasnije u Banjaluci.

Prvenstvo Evrope za košarkaše od 5. do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Letonija i Nemačka, a Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Driftovanje iz prvog lica: Evo kako to izglead kada se nalazite u automobilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simke

    24. avgust 2015 | 07:52

    Bolje da smo igrali sa Palestincima tolerantniji su i lepši.

  • BG

    24. avgust 2015 | 01:27

    Ne žali se Sale,trebamo biti podkovani.Na EP smo u strašnoj grupi.Španija koja i ovako okrnjena uvek važi za top 3 selekcije,Italija je silno motivisana i imaju prilično respektabilan tim,biće teško i protiv dva domaćina,onih pravih Nemačke i protiv Turaka koji će imati ogromnu podršku.Island će nadam se služiti za popravljanje koš razlike.Pored svega što sam naveo nadam se da ćemo zauzeti neko od prva dva mesta u grupi i onda posle ako da BOG i zlato da uzmemo.Srećno Srbijo!

  • Grobar

    24. avgust 2015 | 03:05

    Samo da znate procicemo BATE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA