Đorđević skratio spisak: Kešelj i Mitrović ne idu na Evropsko prvenstvo!

Selektor se zahvalio

  • 50

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević redukovao je spisak igrača na koje računa za Evrobasket za dva imena, dan uoči polaska ekipe na nove pripremne utakmice.

Sa nacionalnim timom dalje neće ići krilni centar Luka Mitrović i krilo Marko Kešelj! 

Obojici se selektor zahvalio za sve što su učinili tokom pripremama, uz žal što mora da "seče" spisak.

I dalje mislim kao i pre neki dan, da svih 16 kandidata zaslužuju da nastave pripreme i budu u timu za Evrobasket. Ali, jednostavno samo njih 12 može da igra na Evropskom prvenstvu. Luka Mitrović i Marko Kešelj su odlično radili na pripremama. U ovom slučaju odlučivali su najsitniji detalji. Svojim radom i zalaganjem zaslužili su da se na njih i dalje najozbiljnije računa – istakao je Đorđević, koji sada na raspolaganju ima 14 igrača.

Pre polaska na Evropsko prvenstvo Đorđević će morati da se zahvali još dvojici igrača.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podrška Saletu!

    20. avgust 2015 | 17:17

    Najveći sam delija na svetu, ali je ovo opravdano. Objektivno, Luka ima potencijal, ali samo na momente pokazuje talenat i znanje. 10 za ponašanje i kulturu, ali treba mu više od toga. Biće on u reprezentaciji, ima vremena. Kešelj je po meni od samog početka najslabija karika. Tanak u odbrani, nezainteresovan na terenu skroz, nedostaju mu jake utakmice i konkurencija u ekipi. Idu Teo, Marković i Nedović (u nekim situacijama) na pleju. Bekovi Bogdan i Milosavljević ili Dangubić (u zavisnosti od toga da li je Gagi spreman 100%). Više volim Dragana, ali od Dangubića očekujem da eksplodira ove sezone i prijao bi mu odlazak na veliko takmičenje sa reprezentacijom i mislim da ne bi bilo nezasluženo. Simonović i Kalina su sigurni jer ližu parket 40 minuta i daju 100%, pokrivaju pozicije 3 i 4 i u napadu i u odbrani i ne traže puno lopti. Bjelica i Erceg su sigurni od početka i ne bih da trošim reči na njih. Jedina nedoumica mi je na petici. Raduljica je najkvalitetniji, iako mi se nije sviđao nikad. Kuzmić je skroz okej i zbog cele situacije sa Bobijem i s obzirom na to da ga je Sale doveo u PAO mislim da ide i on 99%. Štimac ili Milutinov? Po meni Štimac jer je korisniji, za nijansu bolji u odbrani i stabilniji sa linije penala. Milutinov je mašina za skokove u napadu i jako je nezgodan kad namesti ruku sa kapice. Bilo ko da pođe svim srcem sam uz njih i imaju punu podršku. Manite se navijačkog opredeljenja i priča da je Sale ostrašćen. Pogledajte koliko igrača Zvezde (bivših i sadašnjih) ima, a koliko iz Partizana...

  • Sramota

    20. avgust 2015 | 13:55

    Ovo je sramota , da ce ici milutinov pre mitrovica i simonovic pre keselja,milutinov je izgubljen slucaj a keselj mnogo bolje sutira od simonovica sto bi nam vise doprinelo...Trebali su otpasti Stimac i Dangubic...aj sad lupajte mi minuse

  • Reprezentativac

    20. avgust 2015 | 13:45

    Sram te bilo selektore! I prosle godine si se lako resio Mitrovica, i poveo onog rahiticnog Bircevica koji nista specijalno nije pomogao reprezentaciji. Za Keselja mogu nekako i da razumem ali za Luku to je stvarno strasno, mlad i perspektivan igrac koji ce uz Jokica voditi reprezentaciju jednoga dana nema mesto kod "velikog" saleta. Dragan Milosavljevic koji nije odigrao ni minut u pripremnom periodu zbog povrede ( a isto tako je selektor rekao da ne racuna na Lučića zbog njegovih cestih povreda, razliciti aršini!) i dalje je u konkurenciji za 12! Srami se Đorđeviću!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA