Juventus i "pola Evrope" jure "Srpskog Krojfa"

 
  • 0

Filip Đuričić zaludeo velike evropske klubove poput Arsenala, Mančester junajteda, Borusije Dortmund, Napolija, Lacija...

Srpsko čudo od deteta će narednog leta posvađati "pola Evrope", kako stvari stoje... Talentovani vezista Herenvena, Filip Đuričić se nalazi na meti velikog broja evropskih top klubova koji neće žaliti para da ga dovedu iz Holandije.

Juventus se ističe kao najkonkretniji u pokušaju da se dokopa momka koga u Holandiji prati nadimak "Srpski Krojf". Skauti "Stare dame" su prethodnog vikenda po ko zna koji put gledali 19-godišnjeg Srbina u dresu Herenvena i prepuni pozitivnih utisaka otputovali za Torino. Ali, nije Juve jedini koji je bacio kandže na mladu srpsku zvezdu. Prema pisanju holandskih medija, Đuričić se nalazi i na meti Lacija, Napolija, Hamburga, Arsenala, Borusije iz Dortmunda, ali i Mančester junajteda u kojem je Đuričić boravio na probi u januaru 2009. godine i očigledno ostavio pozitivan utisak.

Ugovor sa Heremvenom veže Đuričića do leta 2014. godine, ali jasno je da će ga Holanđani teško zadržati pred naletima evropskih velikana. Obeštećenje sigurno neće biti manje od desetak miliona evra, što je i dobra prilika za Herenven da zaradi.

Đuričić je rođen 1992. godine, a prošao je omladinsku školu Crvene zvezde. Ipak, klub sa Marakane nije bio sposoban da ga zadrži, pa je gotovo bez plaćanja obeštećenja napustio Zvezdu i kao tinjedžer prešao u Olimpijakos na nagovor tadašnjeg sportskog direktora "Pirejaca", Ilije Ivića. Posle godinu dana je napustio Olimpijakos i prešao u Herenven, gde je do punog izražaja došao njegov vanserijski talenat.

Ove sezone u holandskom šampionatu je odigrao 30 utakmica, postigao osam golova i zabeležio isto toliko asistencija. Zastupa ga inostrana menadžerska agencija čiji klijenti su i Edinson Kavani, Fernando Ljorente, Ramireš, Iker Munijan, David De Hea, Ganso, Lisandro Lopez, Romelu Lukaku...

Filipu se očigledno smeši blistava fudbalska budućnost.

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA