BILBAO OSRAMOTIO BARSELONU: Het-trik Adurica i bomba sa pola terena za debakl šampiona! (VIDEO)

 
  • 3

Aduric je postigao het-trik u karijeri protiv Barselone. Katalonci primili 4 gola u drugom meču zaredom, a ovo je prvi njihov ovakav debakl još od polufinala Lige šampiona 2013. godine

Atletik Bilbao je uspeo u onome što je retkima ili bolje reći skoro nikome pošlo za rukom. Baskijci su naneli Barseloni jedan od najubedljivijih poraza u poslednjih 10 godina i više. Ekipa iz Baskije je razmontirala šampiona Španije i Evrope u prvom meču španskog Superkupa 4:0.

Aric Aduric ostaće sigurno zlatnim slovima upisan u istoriju Atletika, sam je pobedio ekipu koja je u 2015. godini osvojila 4 trofeja, ali peti će teško uspeti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bio je april 2013. godine kada je poslednji put Barselona doživela ovakvo poniženje i poraz od četiri gola razlike. Bilo je to u polufinalu Lige šampiona kada je Bajern u Minhenu razbio Gvardiolinu ekipu, a sada je to uradio finalista Kupa kralja iz prošle sezone na svom San Mamesu.

Samo tri dana nakon što su primili četiri gola od Sevilje u Superkupu Evrope koji su ipak osvojili posle produžetaka, sada su Enrikeovi puleni doživeli potpuni potop i rezultatski i igrački koji najviše ide njemu na dušu i dvojici centralnih defanzivaca Tomasu Vermalenu i Marku Bartri sa kojima je Aduric činio šta je hteo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Igrao se 14. minut utakmice kada je Ter Štegen pokušao da glumi Manuela Nojera i istrčao van šesnaesterca i glavom izbacio loptu na centar terena pravo na nogu San Hozeu koji je primio i raspalio i sa više od 40 metara pogodio nebranjenu mrežu. Bio je to šok od kog se Katalonci nisu oporavili.

U drugom poluvremenu je publika na ispunjenom stadionu u Bilbau dobila priliku da prisustvuje jednoj od najlepših predstava koju je neko prikazao protiv Barselone i to kada je na scenu stupio Aric Aduric. Igrao se 53. minut kada je centrirao Zuluaga, a Aduric razgrnuo štopere Barse i zakucao loptu pod prečku za 2:0.

Da je ovo njegovo veče pokazao je samo devet minuta kasnije, spetljali su se defanzivci katalonskog tima, lopta se odbijala po šesnaestercu dok nije došla do Adurica koji ju je zabio u mrežu za u tom trenutku ogromnih 3:0 i oduševljenje na tribinama "San Mamesa" ne sluteći da će za koji minut uslediti delirijum.

Samo par minuta kasnije Dani Alveš je oborio Susaetu prilikom izvođenja kornera, za sudiju nije bilo dileme i pokazao je na belu tačku odakle je precizan izvođač bio Aduric za svoje treći gol na meču.

Revanš utakmica na "Kamp Nou" igra se u ponedeljak, a interesantno je da će već za nedelju dana Barselona ponovo gostovati na "San Mamesu" u prvom kolu Primere. Šta mislite kako će se osećati Luis Enrike, Mesi i ostali kada budu morali ponovo da iskorače na travu stadiona u Baskiji.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    15. avgust 2015 | 01:29

    Ponekad i Sampioni moraju da izgube! Vaterpolo reprezentacija Srbije,FK Partizan i FC Barselona se boje jedino statistike!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA