NAVIJAČI ZVEZDE PALILI STATIVE I KOPALI TEREN: Oni bi trebalo da navijaju, a ne da rukovode klubom!

 
  • 10

Predsednik Skupštine Crvene zvezde Ratomir Dujković, član Upravnog odbora Božidar Cerović i generalni direktor u ostavci Zvezdan Terzić, gostovali su u emisiji Oko. Evo šta su rekli...

Crvena zvezda je tokom nekoliko dana ostala bez kompletnog rukovodstva i nije čudno što navijače najtrofejnijeg srpskog kluba najviše interesuje ko će voditi crveno-bele do izbora.

O tome, ali i o mnogo čemu, govorili su Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde u ostavci, predsednik Skupštine Ratomir Dujković i član UO Božidar Cerović, gostujući u emisiji ''OKo'' na RTS-u.

>>> TERZIĆ: Navijači su bili za to da Zvezda igra treću ligu!

PALILI STATIVE I KOPALI TEREN U VREME KADA JE MILJANIĆ VODIO KLUB

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Skupština se razilazi, pošto su izbori na svim nivoima, a posle toga se biraju novi predsednik i njeni članovi. Svaki mora da ima određeni broj glasova članova sa važećom članskom kartom - rekao je Dujković koji se osvrnuo i na odnos navijači-klub u periodu kada je i sam nosio crveno-beli dres:

>>> Guglali smo Zvezdino pojačanje: Šta peca, šta sluša i zašto protiv Partizana igra na nož? (FOTO)

- I ranije je bilo sastanaka sa navijačima. Barem jednom mesečno. Znali su da zvižde i budu nezadovoljni. Kada je Miljan MIljanić preuzeo klub, šansu dao mladim igračima, a zahvalio se starijoj ekipi, navijači su palili stative i kopali teren. Ali, to se na kraju ispostavilo kao odličan potez.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Upravo su doskorašnji čelnici Zvezde i otišli zbog toga što su navijači tako tražili.

- Što se tiče navijača, oni su bogatstvo kluba. Problem je što oni treba da navijaju, a ne da rukovode klubom. Oni se rukovode emocijama, a to nije dobro kada se donose mudre i racionalne odluke - rekao je Terzić i dodao:

- I ja kao navijač Zvezde volim da ona pobeđuje i bude šampion. Da bude šampion Evrope, ali da li je to realno u ovom trenutku? Na Skupštini smo rekli da je cilj stabilizacija kluba, pa podmlađivanje tima, pa tek onda rezultati. Svi članovi su usvojili moj program za naredni period, a šta se dogodilo 20 dana posle, stvarno nemam odgovor.

- I dalje imamo jasan plan kako da do kraja decembra spustimo dug na ispod 35 miliona.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Po dolasku u klub, Terzić se susreo sa problemom zvani ''izbacivanje iz Evrope''.

- Nedobijanje UEFA licence je samo kulminacija lošeg rukovođenja klubom godinama unazad. Sigurno da je time mnogo izgubljeno, znamo da ulazak u Ligu šampiona donosi minimalan prihod 14 miliona evra. Taj tim Crvene zvezde bi na prepunoj Marakani imao odličnu šansu protiv Ludogoreca - jasan je bio Terzić.

(Telegraf.rs)

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yug

    10. avgust 2015 | 21:31

    Ovom Terzicu se definitivno ne odlazi ...,emotivno je vezan,ili se boji da ce biti svezan!Odlazi i ne vracaj se vise

  • Empedokle Etna

    10. avgust 2015 | 23:40

    Stanje kakvo je preuzeo, blago rečeno je bilo katastrofalno! Vratio 10 mil.€ i podmladio tim sa Zvzdinom decom, od čega su četvorica, svetski prvaci, a Jović i Ristić ogroman potencijal! I šta tu nije valjalo? Kome je odgovaralo da se smeni UO, koji je zaustavio naknadno zaduživanje? Imamo i neuspešnog toleta, koji i pored sramotnih rezultata, uspešno ostaje na odgovornoj i visokoj funkciji i koji verovatno likuje u svim svojim porazima! "Uprava napolje" koštaće Crvenu Zvezdu neprocenjivo. Jedino što je preostalo, to je da dođe sposobnija uprava, koja će pored igračkog kadra, morati i da poboljša količinu vraćanja duga, bolje od prethodne uprave!

  • baccko

    11. avgust 2015 | 21:56

    eee da su svi Srbi slozni kao Delije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA