ĐORĐEVIĆ: Neki igrači moraju da daju više kada uđu na teren, ne sme biti "anonimne" igre!

 
  • 3

Srpski selektor smatra da je igra nacionalnog tima u porazu od Francuske očekivana kada je u ova faza priprema u pitanju i da su igrači još uvek teški posle boravka na planini

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević upozorio je posle poraza u prijateljskoj utakmici protiv Francuske da ne sme da postoji "anonimna" igra u državnom timu.

Nekompletni srpski košarkaši izgubili su u Nansiju od aktuelnog prvaka Evrope, u okviru priprema dva tima za predstojeći kontinentalni šampionat.

- Odigrali smo tvrdu utakmicu protiv izuzetno snažne reprezentacije Francuske, koja je bila u kompletnom sastavu. Mi smo, iako sa skraćenim rotacijama zbog nedostatka povređenih igrača, odigrali sa dosta karaktera, jer smo se tri-četiri puta rezultatski vraćali u meč i na par minuta do kraja imali šansu za potpuni povratak, koju nismo iskoristili zbog naših grešaka - izjavio je Ðorđević.

On je dodao da je u dvorani u Nansiju bilo ekstremno toplo.

- To našim igračima koji su u četvrtak sišli sa planine svakako nije prijalo. Naravno, ima stvari na kojima moramo još mnogo da radimo. Utakmicu smo započeli pomalo uspavano i trebalo je vremena da se konsolidujemo i počnemo da igramo našu košarku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Neki naši igrači moraju da daju doprinos svaki put kada su na terenu, jer ne sme da postoji „anonimna“ igra. Ipak, sve ovo je razumljivo u ovoj fazi priprema, još uvek smo ‘teški’, pored toga čekamo povratak povređenih igrača, koji nam mnogo nedostaju na svojim pozicijama - zaključio je Ðorđević.

Drugu prijateljsku utakmicu u Francuskoj srpski kosarkaši igraju u subotu od 20.30 sati u Lionu protiv selekcije Rusije, a potom se vraćaju u Beograd i nastavljaju pripreme.

Na prvenstvu Evrope od 5. do 20 septembra, koje zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Letonija i Nemačka, Srbija će igrati u B grupi u Berlinu sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Nemačkom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Ovim završavamo špansku sapunicu...": Čović prokomentarisao situaciju oko Petruševa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    8. avgust 2015 | 04:02

    Sve dok ima puno zvezdinih maza u timu od reprezentacije nece biti nista!

  • milos Pajsijevic

    8. avgust 2015 | 21:50

    Polako kockice ce se sloziti ako nase Zvezde to budu zelele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA