Pele iz helikoptera na proslavu veka Santosa (VIDEO)

 
  • 0

Na stadionu "Vila Belmiro" pažnju plenila i sadašnja zvezda Nejmar

Slavni brazilski fudbalski klub Santos, aktuelni prvak Južne Amerike, napunio je 14. aprila 100 godina. Rođendansko slavlje i dalje traje, a kakvo bi to slavlje bilo bez najveće legende kluba Pelea (71).

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, koji je za Santos od 1956. do 1974. odigrao 605 utakmica i postigao 589 golova, stigao je na stadion "Vila Belmiro" helikopterom sa jednim srećnikom među navijačima, a iz letilice su izneli trofej Kupa Libertadores, latinoameričkog pandana evropskoj Ligi šampiona. Pelea je dočekalo oko 15.000 gledalaca i većina njegovih saigrača s kojima je 1962. i 1963. kao južnoamerički prvak postao i svetski klupski šampion.

Svojih pet minuta imala je i nova Santosova zvezda Nejmar (20), koji je plenio pažnju 100 mališana obučenih u klupski dres da simbolično predstave sledeći vek slavnog tima. Njih toliko su igrali protiv Santosovih najboljih 11.

 

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA