Zaronila na 40 metara dubine i više se nije vratila! Tužna sudbina svetske šampionke u ronjenju!

 
  • 5

Natalija Malčanova je bila učesnica svetskog šampionata u bazenskom ronjenju na dah koji je 2013. održan u Beogradu, kada je oborila tri svetska rekorda

Vodeća svetska takmičarka u ronjenju na dah Ruskinja Natalija Malčanova (53) nestala je pre tri dana dok je rekreativno ronila u vodama Španije, u blizini ostrva Formentera

Višestruka svetska rekorderka, nije izronila nakon što je zagnjurila na dubinu od 30 do 40 metara, u blizini obale ostrva Formentera, saopštili su Međunarodna ronilačka federacija (AIDA) i njena porodica.

Malčanova se odvojila od ostalih ronilaca i verovatno je bila uhvaćena u jaku podvodnu struju koja je odvukla, kaže se u saopštenju.

- Za sada je nepoznat uzrok nestanka Malčanove. Ona je toliko volela ronjenje da je svoj zivot posvetila tom sportu - kaže se u saopstenju.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Španska spasilačka sluzba angažovala je u nedelju helikopter, brod i nekoliko ronilaca koji su krenuli u potragu za Malčanovom do dubine od 100 metara.

Malčanova je u nedelju tokom ronjenja nosila tegove.

Njena porodica je angažovala i specijalizovanog podvodnog robota, a predstavnik španske policije je rekao da će potraga za Malčanovom trajati do nedelje.

Malčanova, majka dvoje dece, najtrofejnija je takmicarka u ronjenju na dah u svetu, sa oborenim 41 svetskim rekordom i 23 titule svetske šampinke.

Ona je u karijeri uspela da zaroni i do dubine od 101 metra koristeći peraja.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    5. avgust 2015 | 15:35

    Iskreno mi je zao, ali nije mi jasno kako je tako iskusna zena ronilac sebi dozvolila da se odvoji od grupe na tolikoj dubini. To se, po onome sto su meni govorili instruktori jednostavno ne radi.

  • mirko

    5. avgust 2015 | 18:08

    kao u filmu VELIKO PLAVETNILO sa Zan Renoom...bas tuzna sudbina

  • penicilin

    18. april 2016 | 18:01

    Bar je umrla radeći ono što ju je ispunjavalo i činilo sretnom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA