Da li je ovaj Partizan najbolji Partizan u poslednjoj deceniji?

 
  • 59

Stanojevićev ili Milinkovićev Partizan?

Jeste, rano je. Ne rano, već prerano da već počnu da se donose zaključci o dometima Partizana u tekućoj sezoni samo na osnovu pet utakmica, ali je upravo ta peta, protiv Steaue, ako ne u potpunosti pokazala, onda je makar nagovestila mogućnosti ekipe Zorana Milinkovića u evropskim okvirima.

>>> ODLIČAN REZULTAT ZA PARTIZAN: Remi sa Steauom pred revanš u Beogradu! (VIDEO)

Posle bukureštanskog izazova u kome su crno-beli demonstrirali igru u skladu sa evropskim standardima i po ukusu navijača, kada se podvuče crta nameće se pitanje da li je ovo najbolji Partizan u poslednjoj deceniji? Da li je bolji i od onog koji je pre tačno pet godina, posle čuvene penal serije u Briselu, napravio jedan od najvećih uspeha u skorijoj istoriji plasmanom u Ligu šampona?

Šta vi mislite?

>>> Božinova odmah posle meča sa Steauom pitali za povredu! (FOTO)

Foto: Partizan.rs Foto: Partizan.rs

Ako napravimo poređenje ta dva tima primetićemo neke sličnosti ekipe koju je tada vodio temperamentni Aleksandar Stanojević i ove kojom komanduje staloženiji karakter Zoran Milinković: Iskustvo na poziciji štopera (nekad Krstajić, sada Balažic, iako su daleko za poređenje), zatim kreativni, a ne samo destruktivni zadnji vezni (tada Raća Petrović, sada Marko Jevtović - igrači slične fizičke građe) i klasičan finišer, gol igrač - Kleo onda, Božinov danas.

Podsetimo se ekipe koja je 24.08. 2010. godine pobedom nad Anderlehtom na penale ostvarila veliki rezultat:

Radiša Ilić - Stevanović, Marko Jovanović, Krstajić, Lazevski - Tomić (Stanković 82'), Petrović, Smiljanić, Saša Ilić (Davidov 18') - Iliev (Bogunović 101'), Kleo.

Brašanac: Grobari, sad se pokažite!

Drugi trener, druga je i taktika bila, naravno, u skladu sa igračkim kadrom, pa je Stanojević tada, uglavnom, igrao sa samo jednim klasičnim špicem (Kleo), ali je i tada Partizan odlično funkcionisao u tranziciji. Danas, sa Živkovićem i Abubakarom po krilima, prodornim Vulićevićem i Petrovićem po bokovima, Božinovim i Šaponjićem u špicu, crno-beli, utisak je, deluju ubojitije neko bilo kada u poslednjoj deceniji!

Foto: Partizan.rs Foto: Partizan.rs

Otud nije uopšte slučajno što su igrači srpskog prvaka na pet utakmica postigli čak 14 golova, a primili samo jedan, i to u najtežoj proveri do sada, protiv Steaue.

Ako se po jutru dan poznaje biće ovo uspešna sezona Partizana u svakom smislu. Skoro da se već može smatrati takvom, jer bi samim plasmanom u baraž za Ligu šampiona crno-beli praktično ispunili polovinu zacrtanog sa početka sezne: osigurali bi učešće u Ligi Evrope (što je i primarni cilj kluba) i sigurne evropske utakmice do zime, što sa sobom nosi i veću zaradu, podizanje cena igrača...

Dani radosti su ispred Partizana...

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Краљевић K i M Марко

    30. jul 2015 | 15:20

    Став агресиван и пуно трчања рецепт за улазак у ЛШ !

  • Партизановци

    30. jul 2015 | 15:20

    Даће Бог да јесте !

  • Grobar

    30. jul 2015 | 15:15

    Naravno Abubakar, Bozinov, Zivkovic i Saponjic-nasi zlatni orlici, Brasanas, Babovic...!!! I u pet poslednjih utakmica postignuto je 14 golova...!!! INSTITUCIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA