Robi Srbine: Prosinečki pred Vaskrs obišao Đurđeve stupove!

 
  • 3

Ovo je privatna poseta - rekao je Prosinečki, ne želeći da objašnjava razloge iste

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki obišao je u na Veliku subotu manastir Đurđevi stupovi, pre nego što je vodio ekipu u Novom Pazaru u prvenstvenom susretu 24. kola Jelen Superlige, prenosi "Kurir"! U pratnji ljudi iz kluba Prosinečki je obišao srpsku svetinju, razgovarao sa monasima i posetio njihov konak.

- Ovo je privatna poseta - rekao je Prosinečki, ne želeći da objašnjava razloge iste.

Protosinđel Gerasim rekao je da poseta stručnog štaba Crene zvezde, kao i njenog trenera nije ništa neuobičajeno.

- Svi u Zvezdi, pa i Robert Prosinečki, naši su veliki prijatelji - rekao je Gerasim, koji je tom prilikom uručio prigodne poklone treneru crveno-belih.

Manastir Đurđevi stupovi nalazi se na brdu iznad Novog Pazara, u starom Rasu. Veliki župan Stefan Nemanja podigao ga je 1171. godine, a uvršten je u svetsku kulturnu baštinu i nalazi se pod zaštitom Uneska. Bio je u ruševinama preko 300 godina, a danas je dobrim delom obnovljen i u njemu živi petorica monaha.

(Telegraf.rs/foto: Kurir)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jasno ko dan

    17. april 2012 | 13:42

    Pa sto nije svratio nego ga OBISAO?

  • idemo

    17. april 2012 | 12:02

    Jel on sad više nije vathr?

  • Aleksandar Lazić

    17. april 2012 | 11:47

    ‎"Manastir Đurđevi stupovi nalazi se na brdu iznad Novog Pazara, u starom Rasu. Veliki župan Stefan Nemanja podigao ga je 1171. godine, a uvršten je u svetsku kulturnu baštinu i nalazi se pod zaštitom Uneska. Bio je u ruševinama preko 300 godina" Ako je ovo (jedinstvena!) prilika da javnost zainteresovano pogleda na ovu starinu- iskoristimo je! (Da bi neko bio/bio prozvan Srbinom- mislim ipak da nije dovoljno usput navratiti do manastira i porazgovarati sa monasima ;) )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA