Bio je 4. na trci F1 u Mađarskoj, a sad će da polaže vozački ispit!

 
  • 0

Holanđanin ne sme sam da seda za volan kada se ne takmiči u najluđem cirkusu

Malo je nedostajalo da Holanđanin Maks Ferštapen (17) završi na podijumu posle haotične trke na Hungaroringu proteklog vikenda, ali je i 4. mesto bilo veliki uspeh za ovog tinejdžera koji će sada, zbog pauze u F1 kalendaru, konačno imati dovoljno vremena da uradi ono što i većina njegovih vršnjaka - da ide na obuku za vozački ispit!

TELEGRAF NA HUNGARORINGU: Hamiltonu vrelije nego u sauni, pogotovo sa ovim hostesama! (FOTO)

Da, dobro ste pročitali: Vrhunski takmičar u bolidu formule 1 nema dozvolu, koju će, on se nada, dobiti u septembru, jer tada će postati punoletan i samim tim steći pravo da polaže vožnju.

- Testove sam položio, ostao mi je još praktični deo - kaže ovaj supertalentovani vozač ekipe Toro Rosa, ispred koga su u Mađarskoj bili samo Rikardo, Kvjat i prvoplasirani Fetel.

Naredna trka na programu je za mesec dana, i to u Belgiji gde živi, tako da će Verštapen do tada imati dovoljno vremena da se posveti "konvencionalnom" načinu vožnje.

Iskoristiću pauzu da idem na obuku, a u septembru ću, negde oko mog rođendana, polagati vožnju. Zbog zgusnutog rasporeda takmičenja u Formuli 1 teško mi je da uklopim sve obaveze, tako da sam morao da čekam pauzu. U Belgiji, gde živim, po zakonu morate da vozite minimum šest ili sedam sati na polaganju. Nadam se da će mi i to biti dovoljno. Videćemo... - kaže Ferštapen.

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA