Sveži smo i pocrneli: Srpski košarkaši otkrili šta su radili pre okupljanja reprezentacije!

 
  • 0

Odlična je atmsofera među srpskim košarkašima što se moglo videti i na okupljanju, a koliko su opuštenu pokazali su u razgovoru sa novinarima, pa je tako Nedović priznao da mesec dana nije trenirao, Kalinić da nije znao šta će sa previše slobodnog vremena, a Zoran Erceg da je vrlo malo vežbao šut za tri poena

Najbolji srpski košarkaši okupili su se na početku priprema za Evropsko prvenstvo koje ih očekuje u septembru ove godine. Posle neočekivanog uspeha na Mundobasketu prethodne godine, sada su apetiti porasli, a prvenstveni cilj je plasman na Olimpijske igre 2016. godine.

POČELO JE: Đorđević okupio košarkaše za napad na evropsko zlato! (FOTO)

SRPSKI KOŠARKAŠI IMAJU VELIKO SRCE: Đorđević ponovio šta je cilj Srbije

Kao i prethodnih godina, i sada je sjajna atmosfera među kandidatima za nacionalni tim što smo imali prilike da se uverimo na prvom okupljanju, a stiče se utisak da su svi igrači spremni za naporan rad i željni početka priprema posle provedenog odmora. Jedan od njih je i Nemanja Nedović koji je priznao da se uželeo lopte.

- Mesec dana nisam imao pravi košarkaški trening sa ekipom i jedva čekam da počnemo. Svake godine atmosfera je sjajna, pa je tako i sada. Rekao nam je selektor da nas očekuje puno rada, da imamo dovoljno vremena da se spremimo. Teška je grupa, teško prvenstvo. Nadam se da idemo na Olimpijske igre - izjavio je Nedović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nikola Kalinić je iza sebe imao napornu sezonu sa mnogo utakmica, ali i mnogo uspeha. Ipak, kako sam priznaje uspeo je dobro da se odmori, čak i više nego što je očekivao, pa je sada spreman za velika iskušenja i borbu za mesto među 12 putnika za Berlin, ali i odlazak u Rio de Žaneiro naredne godine.

- Imao sam dvadeset i nešto dana odmora. Poslednje tri godine, mislim da nisam imao toliko ni ukupno. Prvih par dana nisam znao ni kako da se ponašam sa toliko slobodnog vremena, ali sam odmorio. Najviše sam odmarao glavu, bila je to maratonska sezona. Bili smo istrošeni psihički i fizički, ali evo sada vidim da smo svi orni za rad. Sveži smo i pocrneli - rekao je Kalinić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Košarkaš Crvene zvezde je krajem sezone već morao da obavi jedan razgovor sa selektorom koji ga je preko medija ukorio da previše priča sa sudijama, a kako sam kaže potrudiće se da to smanji, mada ne garantuje da će tu manu u potpunosti iskoreniti.

- Zvao me je istog dana i posavetovao me je kao što to radi trener sa igračima. Ja sam njegov savet prihvatio, ali jednostavno u nekim situacijama ne možete da kontrolišete sebe i svoje emocije. Mi smo samo ljudi kao i svi, iako smo profesionalni košarkaši. Nekada planemo i puknemo. Pokušavao sam to da amsnjim, ali nisam uspeo u potpunosti.

Posle nekoliko godina pauze u nacionalni tim se vratio i Zoran Erceg. Iskušni krilni centar priznao je da su mu nedostajala ovakva okupljanja i da je uvek bio na usluzi reprezentaciji, ali su mu se prethodnih godina povrede isprečavale na tom putu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Lepo je vratiti se ovde. Ja sam svake godine želeo da igram za reprezentaciju, ali prošle i pretprošle godine sam imao dosta problema sa povredama i u razgovoru sa selektorom tokom prošle i ove sezone ja sam mu rekao da ako budem bio zdrav i spreman da ću se odazvati pozivu -  rekao je Erceg koji priznaje da nije previše vežbao svoj šut za tri poena koji je selektor Saša Đorđević hvalio.

- Pošteno govoreći jesam malo, ali ne nešto preterano. Imamo vremena do početka prvenstva. Daj Bože da se namesti ruka, pa ćemo lako.

Srpski košarkaši u nedelju odlaze na pripreme u Kranjsku goru gde će boraviti do 6. avgusta kada je zakazan odlazak na pripremni turnir u Francuskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Arijan Lakić o Željku Obradoviću i Partizanu: "Neverovatno je šta sam naučio samo za mesec dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA