POČELO JE: Đorđević okupio košarkaše za napad na evropsko zlato! (FOTO)

 
  • 11

Okupljanjem najboljih srpskih košarkaša u sredu je zvanično počela operacija Eurobasket

Najbolji srpski košarkaši, njih 16 od 18, javili su se selektoru Aleksandru Đorđeviću na prvoj prozivci pred početak priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se od 5. do 20. septembra održati u četiri države: Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji.

Na prvom okupljanju iz opravdanih razloga izostali su Nemanja Bjelica, koji je potpisao ugovor sa Minesotom i Marko Kešelj, koji ima obaveze u letnjoj ligi, ali i Ognjen Kuzmić čiji se dolazak očekuje večeras. Bjelica će se ekipi priključiti u sredu, dan pred odlazak na prvi deo priprema u Kranjsku Goru, a Kešelj bi trebalo da se pojavi 21. jula, po završetku Letnje lige.

Ekipu će kao kapiten predvoditi Miloš Teodosić.

- Još jedno leto. Sjajna atmosfera. Nema povređenih igrača što je dobro. Dobro je i to što je većina igrača imala dobre i uspešne sezone. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i nastavimo tamo gde smo stali - poručio je plejmejker moskovskog CSKA.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na spisku selektora Aleksandra Đorđevićeva, skraćenom sa 24 na 18 imena, nalaze se:

Bekovi: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda Telekom), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Nedović (Valensija), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan)

Krila: Nikola Kalinić (Crvena zvezda Telekom), Marko Simonović (Ortez), Marko Kešelj (Mega Leks), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda Telekom), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Zoran Erceg (Galatasaraj)

Centri: Miroslav Raduljica (trenutno bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Vladimir Štimac (Bajern), Nikola Milutinov (Partizan NIS).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    15. jul 2015 | 18:16

    Carevi svi do jednoga...daj boze pa zlato da donesete u Srbiju

  • Meks

    15. jul 2015 | 19:37

    Srecno srbi... Vi ste nas ponos sta god da bude znam da cw mo imati priliku opet da budemo ponosni na vas i srpski rod... Samo hrabro idemo do kraja

  • Република Српска

    15. jul 2015 | 19:17

    А какав састав имамо па требали би да освојимо злато јер реално Француска је слабија од Србије а Шпанија већ има стару екипу са ислуженим играчима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA