Rukometaši i rukometašice doneli Srbiji srebro i bronzu sa Univerzijade!

 
  • 0

Momci su uzeli srebrno odličje posle poraza u finalu od Portugalije, dok su devojke pobedile Češku u borbi za treće mesto

Uspešan dan za srpski sport na Univerzijadi u Južnoj Koreji i to zahvaljujući rukometašima i rukometašicama. Obe naše selekcije su se okitile odličjima, momci su osvojili srebrnu, a devojke bronzanu medalju.

Muškarci su igrali finale protiv Portugalije do koje su izgubili 25:21, pa su morali da se zadovolje drugim mestom na postolju.

- Zasluženo smo osvojili medalju. Pokazali smo da smo dobar tim, a odlična atmosfera i dobra timska igra nas je dovela do medalje - rekao je reprezentativac Vanja Ilić.

Trener univerzitetske selekcije Aleksandar Brković istakao je da napravljen istorijski uspeh, s obzirom da se Srbija sa Univerzijade vraća sa srebrom i bronzom.

Foto: Tanjug/Saša Petrović Foto: Tanjug/Saša Petrović

- Ovo je bila naša najlošija utakmica na turniru, ali bez obzira nadmašili smo očekivanja, momci su igrali fenomenalno. Vraćamo se kući sa srebrnom medaljom i tako smo jedina država koja sa Univerzijade u rukometu ima dve medalje - rekao je Brković.

Pre momaka igrale su rukometašice koje su uspele da u borbi za treće mesto savladaju Češku 23:18.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tamara Georgijev sa šest pogodaka, Dijana Radojevic je postigla pet, a Jovana Risovic je kao i svaki put bila odlična na golu sa 12 uspešnih intervencija.

Foto: Promo Foto: Promo

- Bronzana medalja je veliki uspeh za ovu ekipu na jakom turniru, tokom kojeg nas je krasila najlepša i najborbenija igra. Sistem takmičenja je takav da smo sa jednim porazom od domaćina, ostali u igri za bronzu i nismo imali šansu da se borimo za zlato, a smatram da ova ekipa ima kvalitet za to - rekla je Risovićeva.

Trener univerizeteske reprezentacije Srbije Živojin Maksić rekao je da je osvajanjem bronzane medalje, ostvaren cilj sa kojim je ekipa došla na Univerzijadu.

Foto: RSS Foto: RSS

- Osim rezulata u poslednjoj utakmici, pokazali smo dobru igru tokom celog turnira. Odigrali smo šest dosta teških utakmica protiv jakih reprezentacija. Ovaj turnir će nam dosta značiti za ostala takmičenja koja nas čekaju sa A selekcijom - izjavio je Maksić.

(Telegraf.rs)

Video: Samardžić: Moramo da budemo na visini zadatka i da damo svoj maksimum

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA