Kristijano Ronaldo efikasniji od pola Evrope, postigao golova kao ceo Liverpul

 
  • 0

Španski dnevnik As napravio je analizu Ronaldove impresivne sezone iz koje se vidi da je Portugalac sam postigao više golova nego 52 od ukupno 98 timova iz Liga petice, prvi igrač u istoriji evropskog fudbala koji je u dve uzastopne sezone postizao 40+ golova

Het trikom protiv madridskog Atletika Kristijano Ronaldo je zaokružio brojku postignutih golova u Primeri na 40 i tako izjednačio prošlosezonski skor, šest kola pre kraja takmičenja. Portugalac je prvi igrač u istoriji najjačih evropskih liga koji je u dve uzastopne sezone postigao 40 ili više golova, a het trik protiv gradskog rivala bio mu je 15. otkad igra za Real Madrid, sedmi ove sezone, čime je oborio svoj prethodni rekord.

Španski dnevnik As napravio je analizu Ronaldove impresivne sezone iz koje se vidi da je Portugalac sam postigao više golova nego 52 od ukupno 98 timova iz Liga petice, uključujući i 12 ekipa iz Primere i devet iz Serije A, u kojoj je takođe odigrano 32 kola.

Ima bolji golgeterski učinak od devet engleskih timova, iako je u Premijer ligi odigrano kolo više, a postigao je golova koliko cela ekipa Liverpula.

Osim toga, mreže protivnika tresao je češće nego osam nemačkih timova koji su odigrali 30 kola i čak 14 francuskih gde je proteklog vikenda igrano 31. kolo.

Ronaldo je na gostovanjima postigao 20 golova, po čemu je takođe ispred brojnih evropskih sastava. Uporedbe radi, u Španiji su samo Barselona sa 30 i Rajo Valjekano sa 21 više puta pogađali u gostima od CR7.

Ronaldo je za tri sezone u belom dresu ukupno odigrao 136 utakmica i postigao 138 golova. Sa prosekom višim od jednog gola po utakmici daleko je nadmašio legende madridske ekipe Uga Sančesa (0,73) i Alfreda Di Stefana (0, 77), ali i Ferenca Puškaša, za koga se dugo mislilo da je sa prosekom od 0,93 gola po utakmici nedostižan.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Video: "Pešić može da nastavi svoj rad, tu nema spektakla": Čović govorio o poziciji selektora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA