Pauel istrčao drugo vreme sezone i upozorio Bolta! Prvi poraz olimpijske šampionke posle 56 pobeda! (VIDEO)

 
  • 1

Jamajkanac pobedio na mitingu Dijamantske lige u Parizu sa drugim najboljim vremenom u 2015. godini * Neslavan povratak Valeri Adams

Novo upozorenje Juseinu Boltu! Svetski rekorder na 100 i 200 metara moraće dobrano da se potrudi da odbrani titulu svetskog šampiona u Pekingu u avgustu, jer su njegovi konkurenti sve brži. Njegov sunarodnik Asafa Pauel je na mitingu Dijamantske lige u Partizu istrčao drugo najbolje vreme ove sezone i stavio sebe u najužu konkurenciju za zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu.

Jamajkanac je trijumfovao u trci na 100 metara u prestonici Francuske u subotu uveče sa vremenom od 9,81 sekundi, čime je poboljšao svoje najbolje ovosezonsko vreme za tri stotinke koje je ostvario na takmičenju u rodnoj Jamajci. Najbolje vreme u 2015. godini i dalje ima Džastin Gejtlin koji je trčao 9,74.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pauelova sunarodnica Šeli-En Frejzer-Prajs je takođe pobedila u Parizu, u istoj disciplini, ali je ona postavila najbolje ovogodišnje vreme u ženskoj konkurenciji sa 10,74 sekundi.

Miting Dijamantske lige u Parizu je obeležio i povratak najbolje bacačice kugle u poslenjih pet godina na svetu Valeri Adams, ali je povratak bio neslavan. Novozelanđanka je doživela prvi poraz na nekom takmičenju posle pet godina, jer je završila kao peta.

Adams se poslednji put takmičila 2013. godine na mitingu u Briselu, a do tada je imala 56 uzastopnih pobeda, pre nego što je morala da se podvgne dvostrukoj operaciji ramena, a u međuvremenu je operisala i lakat. Njena pobednička serija bila je započeta 2010. godine u Avgustu, a tokom karijere je dva puta bila olimpijska šampionka i četvorostruka prvakinja planete.

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA