Evroliga široke ruke prema Turcima: Karšijaka i Darušafaka u elitnom takmičenju!

 
  • 7

U elitno takmičenje vraća se ruska Lokomotiva, pozivnicu je dobio i Pešićev Bajern, ne i Obradovićeva Alba

Bord Evrolige je u ponedeljak objavio kompletnu listu učesnika najkvalitetnijeg takmičenja za narednu sezonu, kao i onog sledećeg po vrednosti - Evrokupa.

Na zasedanju borda organizacije ekitnog takmičenja dodeljeno je pet specijalznih pozivnica klubovima, a čak dve su otišle turskim klubovima, pa će Turci od naredne sezone imati čak četiri predstavnika u eliti, što i nije bogzna kakvo iznenađenje ako se uzme u obzir ko je glavni sponzor takmičenja (Turkiš Erlajnz).

Pored Anadolu Efesa i Fenerbahčea, Turke će u Evroligi predstavljati novi šampion države Karšijaka, ali i Darušafaka! Zanimljivo je da je Galatasaraj "izvisio" za pozivnicu, pa će se sledeće sezone takmičiti u Evrokupu, u kome, ponavljamo, neće igrati Partizan, jer je odustao.

Pozivnice za Evroligu dobili su još Pešićev Bajern, koji je dobio prednost u odnosu na Albu, zatim francuski Strazbur i ruska Lokomotiva.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lane

    29. jun 2015 | 19:44

    Sramota sto za albu nema mesta klub sa tradicijom A nema ih tamo gde im je mesto koje zaslužuju pre bajerna

  • Djoka Djokic

    29. jun 2015 | 22:09

    Ne znam da li se secate proslogodisnjeg objasnjenja rukovodstva Evrolige na pitanje, zasto Partizan nije dobio specijalnu pozivnicu za kvalifikacioni turnir Evrolige. Odgovor je glasio da dva tima iz iste drzave ne mogu dobiti specijalnu pozivnicu (Zvezdi je prethodno dodeljena zbog odustajanja Cibone od takmicenja). Ne vaze ista pravila za sve timove/drzave.

  • контра

    29. jun 2015 | 21:04

    Pa zna se koje generalni sponzor euro lige,ja za te klubove nisam do skora ni čuo!Partizan jedan od velikana evropske kosarke nije dobio pozivnicu!Dodje mi da poludim!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA