Da li ova izjava Đilasa znači da Zvezda sigurno igra Evroligu?

 
  • 0

Predsednik KSS najavio da je učinjeno sve da ABA liga dobije priznanje FIBA, a da u isto vreme zadrži dobre odnose sa Evroligom

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je u Beogradu da su čelnici ABA lige, predstavnici 12 klubova i nacionalnih saveza učinili sve kako bi FIBA priznala regionalno takmičenje.

On je istakao da su napravljene nove tehničke izmene na dokumentima koje su ranije slane FIBA, a odnose se na novu ABA ligu.

- Ove izmene su u skladu sa sugestijama FIBA, ali i našim primedbama sa kojima su se već saglasili iz evropske kuće košarke.

- Mislim da smo, sa naše strane, uradili sve što je neophodno da ABA liga dobije priznanje FIBA u najkraćem roku, a da u isto vreme zadržimo dobre odnose sa Evroligom, kao i mogućnost igranja naših klubova u ovom takmičenju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Verujem da smo na kraju jednog dugotrajnog procesa u kome smo uspeli da dođemo do rešenja koja su prihvatljiva za sve zainteresovane strane - rekao je Đilas nakon sastanka.

Pre devet dana na sastanku u Zagrebu usvojen je novi Statut na koji su celnici FIBA imali primedbe.

Na osnovu tog Statuta 12 klubova će biti vlasnici, a kompanija Sidro d.o.o. i dalje nastaviti da bude u službi nove lige.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA