CELA SRBIJA DANAS SE ZOVE - NOVAK! Majstore, vreme je za krunu Rolan Garosa!

 

Srpski teniser igra u finalu Rolan Garosa protiv Stena Vavrinke od 15 časova, a ukoliko pobedi upisaće se u istoriju svetskog tenisa

Cela Srbija i svet će danas od 15 časova biti uz male ekrane, a razlog za to je jednostavan. Najbolji teniser sveta Novak Ðoković protiv Stena Vavrinke u finalu Rolan Garosa kreće u napad na jedini Gren slem koji mu nedostaje u karijeri i tako postane tek osmi igrač u istoriji tenisa koji je uspeo da osvoji titule na svakom od četiri najveća i najvažnija turnira.

Ovde možete uživo pratiti finale Rola Garosa: Novak Đoković - Sten Vavrinka (15.00)

Međutim, to nije sve, jer ukoliko mu to pođe za rukom, očekuje ga još veći izazov koji bi ga upisao u sve moguće udžbenike sporta. Pobedama na Vimbldonu i US Openu kompletirao bi titule na četiri najveća turnira tokom sezone, istinski Gren slem. To je do sada pošlo za rukom samo Donu Badžu iz SAD 1938. godine i legendarnom Australijancu Rodu Lejveru, koji je to učinio 1962. i 1969. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Za razliku od Vavrinke, koji je u petak pobedio Žoa Vilfreda Congu sa 3:1, Ðoković je nešto teže i posle dva dana borbe protiv Britanca Endija Mareja došao do finala. Pritom je u četvrtfinalu morao da eliminiše "kralja šljake", Španca Rafaela Nadala, koji je devet puta osvajao Otvoreno prvenstvo Francuske.

- Vavrinka je nezgodan protivnik i osvajanje Gren slema je san svakog igrača. Igraće prvi put u Parizu u finalu, dok je moje treće, ali da bih pobedio, moraću da budem strpljiv i na visokom nivou. Nadam se da ću se pripremiti što bolje - rekao je Ðoković.

Ðoković i Vavrinka do sada su se sastajali 20 puta, a trenutni skor je 17:3 u korist srpskog tenisera.

Finale Rolan Garosa počinje u 15 sati na centralnom terenu Filip Šatrije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    7. jun 2015 | 09:37

    SREĆNO MAJSTORE,DO NOVE TITULE !

  • Srbija

    7. jun 2015 | 09:36

    Samo hrabro Nole!! Srbija je uz tebe!

  • Nenad

    7. jun 2015 | 10:43

    Spomenete nekada i Republiku Srpsku da navija za nekoga,sumnjam da cjela srbija navija za naseg Novaka,sta je sa Siptarima dole ... Nema veze. NOLE DERI DANAS. Pozdrav iz Republike Srpske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA