Dominacija Kolašinca, Amele i Biljane Topić! Triler trka Nave i Cerovca na 3.000 metara!

 
  • 1

Atletska elita Srbije se ovog vikenda okupila u Kragujevcu, a prvog dana su favoriti opravdali očekivanja i pobedili u svojim disciplinama

Finalna takmičenja Kupa Srbije u atletici, u seniorskoj konkurenciji održavaju se ovog vikedna u Kragujevcu. Najbolji atletičari iz čitave zemlje, sa izuzetkom Ivane Španović i Tatjane Jelače, nadmeću se na nacionalnom takmičenju, a prvog dana su ljubitelji "kraljice sportova" imali prilike da uživaju u vrhunskim rezultatima uz nekoliko novih ličnih rekorda koji su pali.

Atletski dan je počeo takmičenjem u trci 11o metara sa preponama gde je trijumfovao Milan Ristić sa vremenom 14,02. Novi lični rekord je zatim postavila Ivana Petković koja je pobedila u ženskoj konkurenciji sa vremenom 13,90 sekundi.

Evropski vicešampion u dovrani Asmir Kolašinac je direktno sa mitinga Dijamantske lige stigao u srce Šumadije i bez problema zauzeo prvo mesto, pošto je bacio kuglu 20,23 metra.

Po običaju, Amela Terzić je dominantna bila u trci na 1.500 metara vremenom od 4:17,81, dok je kod muškaraca na istoj distanci najbolji bio Nikola Bursać sa 3:54,08.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Biljana Topić je potvrdila svoju dominaciju u troskoku rezultatom 13,79 metara. Takmičenje u disciplini bacanje koplja je obeležila Marija Vučenović sa daljinom od 51,18 metar.

Prava poslastica bilo je takmičenje seniorki gde je pobedila Milana Tirnanić rezultatom 11,70 sekundi, dok je u muškoj konkurenciji pobednik bio Miloš Savić sa 10,73 sekundi. Ako su ove trke bile poslastica šta tek onda reći za one na 400 metara. Naš rekorder Miloš Raović je sa vremenom 47,60 sekundi bio najbolji u svojoj konkurenciji, a Tamara Marković je sa 53,21 trijumfovala u konkurenciji seniorki.

Foto: ASS Foto: ASS

Skok s motkom pripao je Tamari Moravčević kod žena koja je preskočila visinu od 3 metra i 30 centimetara. Dragani Tomašević ni ove nedelje nije pošlo za rukom da baci disk preko 60 metara, te je zauzela prvo mesto skromnim rezultatom od 59. metara i 71cm. U skoku udalj najdalje je leteo Lazar Antić koji je pobedio sa rezultatom 7.49 m.

Na 3000m u ženskoj konkurenciji ubedljivo je pobedila Teodora Simović sa rezultatom 9:56,52.

Kao „šlag na tortu“ poslednja trka bila je neizvesna do samog kraja. Borba se vodila izmedju Gorana Nave i Nemanje Cerovca na 3000 metara. Osvajač bronzane medalje na EP u krosu 2013.godine poveo je trku od samog starta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na početku se činilo da ga niko ne može stići, dok Nava nije odlučio da prihvati izazov i pokuša. Dva atletska asa smenjivala su se tokom cele trke, međutim pobednik van konkurencije bio je Goran Nava, dok je Nemanja Cerovac zauzeo prvo mesto sa rezultatom 8:18,87.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Video: Duško Tošić došao na Marakanu sa jedinm od najmoćninih ljudi UEFA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA