ZA ISTORIJU: Fudbaleri Sautemptona igrali fudbal četiri i po dana - bez prestanka!

Rekreativci iz engleskog lučkog grada rešili da zasene i profesionalce kluba za koji igra i srpski reprezentativac Dušan Tadić

  • 0

Fudbaleri Sautemptona postavili su novi svetski rekord!

Dobro, nisu to oni igrači Sautemptona na koje ste pomislili, niti je u pitanju bilo kakav pehar koji su osvojili, niz pobeda ili bilo koji uspeh. Ali, rekord koji su postigli igrači iz ovog grada na jugu Ostrva, iako nisu profesionalci, zaista je vredan pažnje.

Naime, u pitanju su članovi humanitarne organizacije "Testlands Support Project" i oni su igrali fudbal na stadionu Sent Meri čitava 102 sata, čime su za jedan sat oborili dosadašnji rekord u dužini trajanja jedne fudbalske utakmice! 

U ovoj akciji humanitarnog karaktera učestvovalo je 36 aktivista, koji su igrali fudbal, uz pauze naravno, skoro četiri i po dana, sve dok nisu oborili rekord. U trenutku kada je meč završen (u petak, pola sata iza ponoći), rezultat je glasio 910:725! 

Počeo je u nedelju u 18:30.

Učesnici ove nesvakidašnje utakmice su imali prava da se tokom gladijatorskog izazova okrepe, odmore, ali i da spavaju pod šatorima koji su specijalno za tu priliku bili postavljeni unutar stadiona Sautemptona. Međutim, mnogi se i nisu baš naspavali.

- Poslednji put kad sam spavao bilo je prekjuče, i to dva sata - rekao je jedan od organizatora ove akcije, Luk Njuman, koji je takođe igrao.

On je rekao i sa kakvim su se sve problemima suočavali.

- Ponedeljak je baš bio grozan - mislim da je padala kiša tri sata, sve je bilo mokro, i naši šatori, i sve u njima. Mi nismo mogli da menjamo opremu. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA